Zvuky knižnice, Týždeň mozgu aj Bezpečne na sieti v Staromestskej knižnici v Bratislave

Mgr. Lenka Čechvalová

Tento týždeň čakajú hudobných fajnšmekrov Zvuky knižnice, pripomenieme si Týždeň mozgu, seniori si zdokonalia svoju angličtinu, rodičia sa dozvedia ako chrániť svoje deti v digitálnom priestore.

14. 3. o 19.00 – Panenská 1 / Zvuk knižnice, kapitola 5
Štefan Szabó a Michal Matejka sa spoločne vnoria do sveta zvukov a predvedú podmanivú improvizáciu hry na elektrickej gitare. Michal Matejka hrá v kapelách Ankramu, Škvíry a Spoje, v ktorých sa venuje možnostiam a rozšíreným technikám hry na elektrickú gitaru, voľnej improvizácií a súčasnej pesničkovej hudbe. Štefan Szabó je autorom hudby k viacerým divadelným a tanečným predstaveniam. Vystupuje sólovo, ale aj ako improvizátor a skladateľ v duu /Ranjevš & Óbasz/ a v triu /KIN/.
Zvuk knižnice je sériou podujatí založených na experimentálnych zvukových performance.

15. 3. o 17.00 – Panenská 1 / Ako sa starať o svoj mozog
Interaktívna prednáška s trénerkou pamäti Alexandrou Palkovič z Centra MEMORY n. o. pri príležitosti Týždňa mozgu. Zistíte, že trénovanie pamäti je aktívna zábava. Dozviete sa množstvo zaujímavostí a faktov o fungovaní mozgu, čo Vám pomôže zlepšiť ju a vyskúšate si rôzne pamäťové cvičenia.

16. 3. o 16.30 – Panenská 1 / Konverzovňa
Konverzácie v anglickom jazyku pre seniorov. Precvičte si svoju angličtinu pri neformálnych rozhovoroch a jednoduchej gramatike.

16. 3. o 17.00 – Blumentálska 10/a / Bezpečne na sieti
Prednáška pre rodičov zameraná na prevenciu zneužívania detí v digitálnom priestore s psychologičkou Máriou Tóthovou Šimčákovou. Deti v digitálnom priestore trávia množstvo času – počúvajú hudbu, pozerajú filmy, hrajú hry, vzdelávajú sa, komunikujú s kamarátmi. Digitálny priestor prináša množstvo výhod, ale aj rôzne nebezpečenstvá a nástrahy. Ako im predísť? Realizované z rozpočtovej rezervy predsedu vlády Slovenskej republiky.

Viac o téme: #bezpecnenasieti #Konverzovňa #staromestskakniznica #tyzdenmozgu #zvukykniznice