Limitovaná dokumentárna séria „Waco: Americká apokalypsa“ vychádza onedlho na Netflixe

Netflix Media Center

Tento pohlcujúci trojdielny dokumentárny seriál Netflixu je definitívnym popisom toho, čo sa stalo vo Waco v Texase v roku 1993, keď sa vodca kultu David Koresh postavil proti federálnej vláde v krvavom 51-dňovom obliehaní.

Konflikt sa začal najväčšou prestrelkou na americkej pôde od občianskej vojny a skončil sa ohnivým infernom zachyteným naživo v národnej televízii. Medzitým zaujal televíznych divákov na celom svete a stal sa najväčším spravodajským príbehom na svete.

Séria bola vydaná pri príležitosti 30. výročia tejto národnej tragédie a režíruje ju uznávaný filmár Tiller Russell (Night Stalker). Ponúka exkluzívny prístup k nedávno objaveným videokazetám, ktoré boli natočené v rámci jednotky FBI pre krízové vyjednávanie, ako aj surovým spravodajským záberom, ktoré neboli nikdy zverejnené.


Netflix

Poháňajú ho intímne a odhaľujúce rozhovory s ľuďmi zo všetkých strán konfliktu, vrátane jednej z duchovných manželiek Davida Koresha, posledného živého dieťaťa prepusteného z areálu, ostreľovača z tímu na záchranu rukojemníkov FBI, šéfa krízovej vyjednávacej jednotky FBI, kľúčových novinárov, ktorí sa zaoberali týmto príbehom, ako aj členov taktického tímu ATF, ktorí sledovali smrť svojich kolegov pri prestrelke proti členom náboženskej sekty.

Waco: American Apocalypse pomocou špičkovej vizuálnej technológie vtiahne divákov do mnohostranného stretu medzi Branch Davidians a federálnymi orgánmi činnými v trestnom konaní v epickej dráme o Bohu a zbraniach v Amerike.

Viac o téme: #dokumentarny #krimi #Netflix #waco-americanapocalypse #waco-americkaapokalypsa