LUCIE v OPEŘE vychádza na základe nespočetných prianí aj na VINYLE!

Tomáš Karpel, Universal Music s.r.o.

Skupina Lucie si na jeseň 2022 pre svojich fanúšikov prichystala veľký zážitok. Po dvadsiatich rokoch nadviazala na projekt Lucie v opeře.

Kapela v kompletnej zostave vyrazila na halové turné, na ktorom odohrala svoje hity v doposiaľ nepočutých aranžmánoch Českým levom oceneného Kryštofa Marka a so sprievodom Filharmónie Hradec Králové. Podmanivé spojenie zvuku rockovej kapely a symfonického telesa prinieslo nevšedný zážitok, a to najlepšie bolo zaznamenané aj na album. O mix a mastering sa postaral uznávaný dánsky producent a zvukový mág, Jacob Hansen. Druhý disk obsahuje aj sympho rmx bonusy vybraných hitov v produkcii významných českých a slovenských producentov.


LUCIE

Oproti koncertu Lucie v opeře, ktorým nadchla v roku 2002, prišla kapela s ešte väčším projektom. Piesne zazneli v novom symfonickom aranžmáne dirigenta Kryštofa Marka, držiteľa ceny Český lev za hudbu k filmu Masaryk. „Jeho aranžmány posunuli Lucii v opeře o level vyššie,“ upozorňujú členovia kapely a dodávajú, že k dvom piesňam vytvoril aranžmán tiež skladateľ Michal Nejtek. Veľkým symfonickým zvukom piesne Lucie rozoznela Filharmónia Hradec Králové. Takmer päťdesiatčlenný orchester a spevácky zbor bol kapele na pódiu rovnocenným partnerom. Vďaka tejto mozaike vznikol skutočne výnimočný zážitok, ktorý si teraz môžete vychutnať aj v súkromí a na sprievodnom vinylovom dvojalbume.

Pozrite si nový videoklip s hosťujúcou talentovanou speváčkou Terezkou Fakovou.

Viac o téme: #LP #lucievopere #novinka #terezafakova #videoklip