Foo Fighters zverejnili prvý singel od smrti Taylora Hawkinsa. Je plný emócií a nádeje

Lukáš Dedík, Hudba.sk

Pred viac ako rokom zasiahla hudobný svet smutná správa o predčasnom úmrtí talentovaného bubeníka Taylora Hawkinsa z kapely Foo Fighters.

Zostávajúci členovia skupiny majú už dlhší čas za sebou prvé verejné vystúpenia bez dlhoročného spoluhráča a kamaráta. Teraz prišiel čas na ukážku z novej tvorby v podobe skladby, ktorá je inšpirovaná práve tým, čím si kapela v ťažkom období musela prejsť.

Foo Fighters v novinke s názvom Rescued priznávajú, že sú zachránení a bojujú ďalej. A ako to už býva, smútok dokáže vybičovať z umeleckých duší ak nie hneď hotové klenoty, tak aspoň silné, uveriteľné emócie. Už v prvých tónoch singla Rescued je počuť, že ide o poctivú hudbu bez pátosu.

Jednoduché, no veľavravné slová Davida Grohla idú ruka v ruke s rockovým backgroundom a spoločne pôsobia ako silné posolstvo o minulosti a prítomnosti. „Prišlo to rýchlo, prišlo to z ničoho nič. Stalo sa to tak rýchlo a potom bol koniec. Myslíš na to, na čo ja? Naozaj sa to teraz deje? Cítiš to, čo ja? Deje sa to práve teraz,“ začína pieseň 54-ročný líder. „Už len čakám na záchranu. Priveď ma naspäť k životu,“ pokračuje.

Nový album o liečivej sile hudby, priateľstva a rodiny
Samotní muzikanti uviedli, že skladba ponúka širokú paletu tém – „od hnevu a smútku, až po pokoj a prijatie, a nespočetné množstvo bodov medzi tým“.

Kapela zároveň ohlásila vydanie nového albumu s názvom But Here We Are. S produkciou jej opäť pomohol dlhoročný súputník Greg Kurstin. V poradí jedenásta štúdiovka skupiny bude podľa jej vlastných slov „prvou kapitolou v novom živote kapely. Bude to brutálne úprimná a emocionálne surová odpoveď na všetko, čo kapela vydržala za uplynulý rok.“ Bude tiež „dôkazom o liečivej sile hudby, priateľstva a rodiny“.

Veľkým prekvapením stále zostáva, kto sa posadil za bicie. Nedávne reči o tom, že Hawkinsa vystriedal bubeník Matt Cameron z Pearl Jam, poprel samotný muzikant.

Album But Here We Are sa dostane na trh 2. júna a bude obsahovať dovedna 10 skladieb, ktorých názvy už kapela zverejnila na svojich stránkach.

Rescued
Under You
Hearing Voices
But Here We Are
The Glass
Nothing At All
Show Me How
Beyond Me
The Teacher
Rest


Foo Fighters

Viac o téme: #album #buthereweare #foofighters #novinka #Rescued #singel