V Ružinove postavia v priebehu jedného dňa až šesť májov

Ing. Patrik Cucor

Aj tento rok sa v Ružinove bude konať tradičné stavanie májov v mestských štvrtiach. Podujatie, ktoré sa koná každoročne 1. mája, je určené pre všetkých Ružinovčanov a predstavuje dôležitú súčasť miestnej kultúry.

Stavanie mája je tradičný slovenský zvyk, ktorý sa udržiava oddávna. Symbolizuje strom, buď smrekový, jedľový alebo brezový, ktorý mládenci vyzdobujú stužkami, šatkami od milej alebo aj fľašou pálenky. Tento zvyk sa dodržiava po celom Slovensku a Ružinov nie je výnimkou.

V Ružinove sa bude máj stavať v niekoľkých štvrtiach a pomôžu s ním dobrovoľní ružinovskí hasiči v sprievode FS Karpaty. Toto podujatie je skvelou príležitosťou na stretnutie s priateľmi a susedmi, ako aj na oslavu príchodu jari.

„Stavanie mája je dôležitou súčasťou našej miestnej kultúry a sme radi, že aj tento rok sa môžeme stretnúť s našimi susedmi a osláviť príchod jari spolu. Chcel by som poďakovať dobrovoľníkom z hasičskej jednotky v Ružinove a FS Karpaty za ich pomoc pri organizácii tohto podujatia,“ povedal starosta MČ Bratislava – Ružinov, Martin Chren.

Ružinovčania sa môžu tešiť na skvelú atmosféru a tradičnú slovenskú kultúru.

Máje sa v Ružinove budú stavať nasledovne:
10:00 DK Ružinov, Ružinovská 28,
10:45 Park Trnávka, Vietnamská ul.,
11:30 Park Ostredky, pri srdciach,
12:15 Štrkovecké jazero, pri srdciach,
13:00 Ihrisko Miletičova,
13:45 Csákyho záhradníctvo, Parková ulica

Podujatie pre vás pripravili MČ Bratislava-Ružinov a CULTUS Ružinov. Viac informácií nájdete na webe Cultus Ružinov..

Viac o téme: #cultusruzinov #mcruzinov #stavaniemajov