Bruno Pietri a Pete Spruce vzkriesili ikonický song „Hold My Love“ z filmu Policajt z Beverly Hills

Renáta Tomášová, Warner Music CZ

Dvojica chorvátskych hudobných producentov sa pokúša vzkriesiť slávu hodobného motívu, ktorý dobre poznajú nielen milovníci filmovej rady Policajt z Beverly Hills.

Trend hľadať inšpiráciu v minulosti a samplovať viac aj menej známe pasáže zo starších nahrávok je zjavný. David Guetta sa počas posledných mesiacov hneď niekoľkokrát poohliadol do deväťdesiatych rokov (Eiffel 65 – Blue, Haddaway – What Is Love, La Bouche – Be My Lover), požičali si aj Anne-Marie s NEIKED (Stevie Wonder – I Just Called To Say I Love You), James Hype (P.Diddy – I Need A Girl), Nathan Dawe (Rune Reilly Kölsch – Calabria), Alok a Ellie Goulding (Depeche Mode – Enjoy The Silence) a mnoho ďalších. Je to pohodlné, ale môže to byť aj dosť zrádne. Na niektoré staršie skladby je lepšie nesiahať, niekedy sa nová reinterpretácia nestretne s pochopením. Keď sa v roku 2012 Skrillex v singli Breakn‘ a Sweat pohral s hlasom Jim Morrisona, brali to priaznivci The Doors ako svätokrádež.

Synth-popová znelka Harolda Faltermeyera z filmu o policajtovi Axelovi Foleym sa už jedného slávneho spracovania dočkala – v roku 2005 vydal švédsky tím producentov schovaný za postavičkou šialeného žabiaka ich techno verziu. Teraz sa k atraktívnemu motívu vracajú Bruno Pietri a Pete Spruce. Ako sa im tanečná úprava Axel F podarila, môžete posúdiť nižšie.


Warner Music SEE

Viac o téme: #brunopietri #holdmylove #novinka #petespruce #remake #singel