Celovečerný film „The Last Kingdom: Seven Kings Must Die“ uzavrel úspešnú sériu

Netflix Media Center

Celé storočie zúrila v krajine vojna medzi jej obyvateľmi a dánskymi útočníkmi. Teraz však nastal mier a krajina sa takmer zjednotila – iba lord Uhtred z Bebbanburgu, ktorý vládne nad Northumbriou, ešte len prisľúbil svoju zem trónu.

Keď však kráľ Edward zomrie, mier je ohrozený, pretože jeho dvaja potenciálni dedičia, Aethelstan a Aelfweard, bojujú o získanie koruny. Keď sa Uhtredovi donieslo, že Aethelstan – kedysi jeho zverenec a chránenec – má bojovať o svoj trón, vyšiel mu na pomoc, aby mu zabezpečil víťazstvo. Ale mladý princ padol pod temný vplyv a nie je tým istým chlapcom, ktorého Uhtred kedysi poznal. A keď Aethelstanove činy ohrozujú životy tých, ktorých poznal, Uhtred sa musí rozhodnúť, kde je jeho lojalita – ku kráľovi alebo k jeho vlasti.

Medzitým sa k týmto brehom dostala nová hrozba – prišiel dánsky bojovník-kráľ Anlaf v nádeji, že spôsobí chaos a využije nezhody na svoje ciele. Zatiaľ čo Aethelstanove činy si vytvárajú nepriateľov na Britských ostrovoch, Anlaf spája kráľových nepriateľov, čo ohrozuje víziu zjednotenia Anglicka. A keď aliancia hľadá Uhtredovu pomoc vo svojich plánoch, Uhtred stojí pred voľbou medzi tými, na ktorých mu najviac záleží, a snom o zjednotenom kráľovstve.

Avšak proroctvo hovorí, že najprv „sedem kráľov musí zomrieť“… 


Netflix

Viac o téme: #akčný #dráma #historický #Netflix #thelastkingdom-sevenkingsmustdie