Historická fantasy séria „The Luminaries“ opäť dostáva zelenú

Už je to niekoľko desaťročí, čo sa do popredia fantasy dostala mágia. Vlna, ktorú rozpútal už všetkým známy Harry Potter stále nekončí!

Tentokrát hovoríme o minisérií The Luminaries, ktorá bola natočená podľa niekoľkokrát oceňovaného rovnomenného románu. Nepôjde o nezmyselné mávanie prútikmi, nechceme vás sklamať, ale tie tam nebudú vôbec. Táto mágia je oveľa temnejšia a zákernejšia.

Mladá Anna Wetherell, ktorá príde na Nový Zéland hľadať zlato ani len netuší, čo ju čaká. Po tom, čo ju obvinia z vraždy Crosbieho Wallesa, musí začať bojovať o svoju slobodu, česť a čo je najdôležitejšie, o vlastný život. Najhoršie na tom všetkom je, že Anna si takmer nič nepamätá a spomienky, ktoré má popierajú realitu.

Príbeh zasadený do 19. storočia, ktorý rozpráva o láske, pomste a hľadaní šťastia je vynikajúcou voľbou nielen pre fanúšikov fantasy, ale aj historických seriálov. The Luminaries, v ktorom si hlavné postavy zahrali Eve Ewson a nezameniteľná Eva Green, sa dočká svojho oživenia už 14. februára 2021.


STARZ

Viac o téme: #evagreen #fantasy #harrypotter #historické #luminaries