Ruský film „Kalašnikov“ je venovaný pamiatke legendárneho vynálezca Michaila Kalašnikova

Životopisný film o známom vynálezcovi zbraní Michaillovi Kalašnikovi, je napísaný podľa skutočnej udalosti. Dej filmu sa zameriava na Michailove určité obdobie – od jeho ranného detstva až do roku 1949, kedy dostal Stalinovu cenu za vytvorenie jeho projektu AK- 47.

Film sa odohráva počas druhej svetovej vojny. Seržant Kalašnikov slúži ako veliteľ tankov. Popri službe sa ťažko zraní, tak je následne stiahnutý z prvej línie. Pri preprave sa stáva svedkom toho, ako jeho kolegovi zlyhal samopal. To mladého Kalašnikova inšpirovalo, aby využil svoj talent na navrhnutie novej automatickej zbrane pre sovietsku armádu. Ďalej film ukazuje priebeh výroby a konečné uznania, ktoré dostáva od generálov a významných konštruktérov zbraní.

Režisérom a producentom filmu AK-47 je Konstanin Buslov, na výrobe pomáhala aj konzultantka zbraní z Kalashnikov Concern. Informačnú a konzultačnú podporu pre filmový projekt poskytla návrhárova dcéra Elena Kalashnikova, ktorá funguje ako predsedníčka Medziregionálnej verejnej nadácie MT Kalashnikov. Hlavnú postavu stvárnil herec Jurij Borisov, ktorý aktívne študoval životnú drámu svojej postavy a tak chcel pochopiť jej zložitý charakter.

Film vznikol na počesť 100. výročia narodenia Michaila Timofejeviča Kalašnikova a Rusko uviedlo film 20. februára 2020 do kín.


KinoCheck

Viac o téme: #ak47 #kalašnikov #michail #skutocnaudalost #vynálezca