Po stopách sériového vraha 70-tych rokov v seriáli The Serpent

Počas 70. rokov minulého storočia prevládali v Ázii nevysvetliteľné zmiznutia a vraždy mladých tínedžerov a turistov, ktoré šokovali tamojších obyvateľov a udržiavali ich v strachu. Drogy, lúpeže a túžba zabíjať a pritom nenechať na sebe nič poznať. Aj tak sa môže začať príbeh známeho sériového vraha, Charlesa Sobhraja.

„The Serpent (had)“, ako prezývali Charlesa Sobhraja, si svoju prezývku nezaslúžil náhodne. Svoje obete dokázal zviesť, nadrogovať, okradnúť a nakoniec popraviť. Po tom všetkom dokonale zahladil po sebe stopy, a za ukradnuté peniaze a doklady sa niekoľko rokov skrýval bez povšimnutia okolia a užíval si život. Nešťastné udalosti vykonané Sobhrajom upútali pozornosť nielen lokálnych médií, ale aj miestne kriminálne agentúry a Interpol, ktorý vyhlásil po ňom medzinárodné pátranie. Had samozrejme nepracoval sám. S niekoľkými jeho vraždami mu pomáhali aj jeho spoločníci, ktorí mu jeho obete servírovali priamo pod ruky.

Sériový vrah z obdobia „detí kvetov“ bol jedným z najväčších postrachov Ázie. V roku 2008 vydal tlačovú správu, v ktorej tvrdil, že ho nikdy žiadny súd za vraždu neodsúdil a požiadal médiá, aby ho neuvádzali ako sériového vraha. K decembru 2020 bol ešte stále uväznený.

Aj na tento námet bol nakrútený 8-dielny strhujúci seriál s názvom „The Serpent“, ktorý vás vezme na prehliadku bezstarostného života skutočného sériového vraha Charlesa Sobhraja a všetkých jeho krutých zločinov. Trilerový mini-seriál, nabitý prefíkanými zločineckými praktikami a nečakanými zvratmi, si môžete vychutnať od 1. januára 2021 online na portáli BBC One.


BBC

Viac o téme: #dokumentarny #had #miniseriál #seriovyvrah #serpent