V dnešnej premiére vás horor „The Reckoning“ vráti späť do sveta čarodejníc

Ženy si toho v priebehu storočí museli pretrpieť naozaj veľa. Odvtedy však prešlo mnoho rokov a ich postavenie v spoločnosti sa skutočne posunulo k lepšiemu.

Treba teda uznať, že nežnejšie pohlavie je v skutočnosti silnejšie, než si mnohí myslia. Práve film „The Reckoning“ nás prenesie do dávnej minulosti, kedy morové epidémie a upaľovanie čarodejníc boli bežnou súčasťou života a ukáže nám, koľko násilia, bolesti a sĺz sa skrýva za osudom mnohých žien v 17. storočí.

Príbeh nového hororu od Neila Marshalla, režiséra The Game of Thrones alebo Hellboy, zachytáva osud čerstvej vdovy Evelyn, ktorej manžel zomrel počas morovej epidémie. Po jeho smrti Evelyn neprávom označili za čarodejnicu, čo jej zo života spraví hotové peklo. Mladá žena sa dostane na azda najobávanejšie miesto v Anglicku ku nemilosrdnému lovcovi čarodejníc, kde ju držia v špinavej cele a surovo mučia a týrajú. Fyzické a psychické týranie je pre Evelyn tak neznesiteľné, že jej myseľ postupne napĺňajú myšlienky tak nečisté, že ich možno prisúdiť samotnému diablovi. Dokáže Evelyn čeliť svojim životným tragédiám a dokázať svoju nevinu?

Tento historický horor, ktorý prvýkrát uzrel svetlo sveta na medzinárodnom filmovom festivale Fantasia v auguste roku 2020, sa do kín a na streamovacie platformy dostane už dnes 5. februára 2021.


ONE Media

Viac o téme: #charlottekirk #horor #neilmarshall #reckoning