V hre „Returnal“ naberá boj o prežitie nový význam

Vitajte na planéte, kde sa vás pokúsi zabiť všetko, čo stretnete. Od obrovských mimozemských rastlín až po robotické jaštery. A keď sa vám podarí zomrieť, vrátite sa naspäť. Ale už to nebude také isté ako predtým.

V hre Returnal sa hráč stane pilotkou vesmírnej lode Selene, ktorá po kolízií s asteroidom stroskotá na planéte plnej mimozemských monštier. Vybavená arzenálom zbraní sa vydá na cestu za záchranou. Osamelá preskúmava planétu, ktorá rozhodne nie je prívetivá a nepriatelia sa ju neraz pokúsia zabiť. A to sa im aj podarí. Lenže Selene sa po smrti opäť preberá vo svojej stroskotanej lodi, a svet okolo je zrazu iný.

Hra využíva zobrazovanie z pohľadu tretej osoby a ponúka hráčovi procedurálne generovaný svet, ktorý sa mení každou smrťou. To ponúka priam až nekonečné možnosti preskúmavania okolitého sveta, a každý boj s nepriateľom tak ponúka nové a neopakovateľné dobrodružstvo. Pomocou zbierania kúskov mimozemskej technológie hráč vylepšuje Selenine schopnosti a vybavenie, ktoré mu pomôžu pri záchrane.

Returnal je určený exkluzívne na platformu PlayStation 5 a okrem skvelého príbehu taktiež obsahuje vylepšený audio systém, ktorý hráča ešte viac pohltí do hry. Tešiť sa naň môžeme už 30. apríla 2021.


Playstation

Viac o téme: #mystery #PlayStation #returnal #survival