Dragon Rider: Cesta Firedraka za hľadaním dôkazu o tom, že je skutočným drakom

Mladý strieborný drak, Firedrake, sa neustále skrýva v zalesnenom údolí. Časom však prichádza na to, že už má dosť tohto neustáleho schovávania sa. Firedrake chce ukázať starším generáciam, že i on je skutočným drakom. Keď sa ľudia chystajú zničiť posledné útočisko jeho rodiny, Firedrake sa potajomky vydá na dobrodružnú cestu s horským duchom Sorrelom. Pri hľadaní tajného útočiska drakov narazia na túlavého chlapca Bena, ktorý o sebe tvrdí, že je dračím jazdcom.

Dej príbehu sa odohráva v Himalájach a táto nezvyčajná trojica hľadá „Rim od Heaven“, tajné útočisko všetkých drakov. Počas hľadania sa musia naučiť ťahať za jeden povraz, i keď to v mnohých situáciách nie je až také jednoduché, k čomu dopomáha predovšetkým Sorrelova nedôverčivosť. 

Tento nemecký animovaný fantasy film, založený na rovnomennom románe od Cornelia Funke mal byť pôvodne uvedený do kín v auguste 2021. Kvôli pandémii sa premiéra filmu preložila na 1. októbra 2021. Momentálne vás pozývame pozrieť si oficiálny trailer, ktorý vás navnadí na dobrodružnú cestu mladého Firedraka a jeho priateľov. Určite si nenechajte ujsť jeho dobrodružnú cestu popretkávanú nástrahami a prenasledovaním Nettlebrandom. 


Roadshow Films

Viac o téme: #animovaný #dragonrider #firedrake #nemecký #rodinný