Britská skupina The KLF vyzdvihli pop v 80. a 90. rokoch

The KLF známa aj ako The Justified Ancients of Mu Mu alebo aj ako The JAMs sa považuje za prvú skupinu britského acid hnutia. Skupina pôsobila v 80. a 90. rokoch s výrazným použitím technických prostriedkov.

Členovia skupiny Bill DrummondJimmy Cauty viedli svoju hudbu odvážnym smerom. Používali ostré výstrelky, ktoré sprevádzali lasery, domácu hudbu či dokonca vikingskú loď. Kaskadérske kúsky a agresivita s nimi kráčali bok po boku. Medzi ich najvážnejší výstrelok sa považuje spálenie bankoviek, kedy sa verejnosť búrila, prečo peniaze nepoužili pre nemocnice ale ich nedôstojne zneužili.


KLF

Skupina KLF priniesla svetu jednu zo svojich najpopulárnejších skladieb a to skladbu The KLF – Last Train To The Trancentral. Skladba vznikla v roku 1990 a súvisí s ďalšími nevydanými skladbami. Skladba je považovaná ako duchovný domov KLF, ktorý popisuje duchovnú cestu a prebudenie. Ide o akési miesto stvorené pre duchovnú realizáciu. V roku 1991 dokonca získala aj druhé miesto na britskom rebríčku jednotlivcov.

Klip znovu vyšiel 1. januára 2021 a môžete si ho pustiť nižšie.

Viac o téme: #klf #Last #pop #to #train #trancentral