Ondrej Jurišta rapuje svojmu otcovi do J. S. Bacha

Róbert Gajdoš

Ondrej Jurišta napísal silnú emotívnu skladbu, venovanú svojmu otcovi, ktorého tragicky stratil, keď bol ešte malý chlapec. Posiela mu silný odkaz, a to rovno už aj s klipom. Ondrej Jurišta, raper z kapely Dornkappel, spoluzaložil hudobné vydavateľstvo Navždy Mladí a ohlasuje každý druhý týždeň nový singel.

Mladý autor a interpret prichádza s novinkou, kde rapuje do Johanna Sebastiana Bacha, čím sa zaraďuje medzi prvých slovenských interpretov, čo rapujú do klasickej hudby. Videoklip zachytáva krátky príbeh interpreta, ktorý spomína na otca a uteká po miestach, kam spolu chodievali. „Ondro otvára srdce, nastavuje hruď, ..dáva dole gate. Dáva to neskutočne úprimne, ale s hrdosťou, s gráciou a krásnou jednoduchosťou.“ – Rado, partner z vydavateľstva.

O vizuál klipu sa postaral mladý Ottakar, s ktorým Ondrej spolupracuje aj na ďalších projektoch. „Rapovať do Bacha bola naozaj výzva, ale utekať po lese v najväčších mrazoch ešte väčšia, haha.“ – dodal Ondrej.

Vydavateľstvo Navždy Mladí touto skladbou ukázalo svoju originalitu. Chalani naznačili, že nie sú len čisto rapovým vydavateľstvom, ale že majú záujem aj o širšie spektrum žánrov. „O dva týždne sa fanúšikovia môžu tešiť na novú tvár vo vydavateľstve,“ dodal Piškót, spoluzakladateľ Navždy Mladí.

Vydanie nahrávky z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


SME (v mene spoločnosti Masterworks); LatinAutor – SonyATV, LatinAutor, LatinAutorPerf, CMRRA, SOLAR Music Rights Management, Kobalt Music Publishing, UMPI, Sony ATV Publishing, UNIAO BRASILEIRA DE EDITORAS DE MUSICA – UBEM a spolky vlastníkov práv na hud

Viac o téme: #novinka #Ocino #ondrejjurista #rap #singel