Nový film „Twist“ vdýchne klasike nový život

Klasická literatúra v mnohých vyvoláva spomienky na školské časy, keď bolo povinné čítanie akýmsi výkričníkom v našich hlavách. Nie každý sa s chuťou pustí do známych diel svetovej klasickej literatúry, no na to, aby sme si tieto nestarnúce príbehy vychutnali, nám už netreba iba knihy.

Divadelné či filmové adaptácie knižných diel sú dnes bežnejšie a často aj obľúbenejšie než kedykoľvek predtým. Či už ste teda milovníkom starej dobrej knihy alebo modernejšieho spracovania, na výber máte naozaj veľké množstvo titulov. Novinka „Twist“ je filmovou adaptáciou známeho diela Charlesa Dickensa o sirote, ktorú neprajný osud priviedol do Londýna. Ako by ale vyzeral príbeh Olivera Twista v 21. storočí?

V kriminálnej dráme plnej osobitých postáv sa nám predstavia známe mená ako Rita Ora alebo Michael Caine, no v úplne novom šate moderného Anglicka. Film zachytáva pouličný gang, ktorého súčasťou je aj hlavná postava Twist, a ich plánovanú lúpež storočia. Nové prevedenie starého príbehu do neho vnáša aj niektoré novinky a ponúka nám možnosť nazrieť na klasický príbeh inými očami.

Dáte modernej klasike šancu aj vy? Filmové spracovanie slávneho románu môžeme sledovať už od 29. januára 2021.


Sky Cinema

Viac o téme: #caine #charles #dickens #film #klasika #michael #oliver #ora #rita #twist