Jean-Michel Jarre privítal rok 2021 virtuálnym koncertom z Notre-Dame

Hudobník Jean-Michel Jarre je známy nie len pre svoju výnimočnú elektronickú hudbu, ale aj pre jeho veľkolepé koncerty plné laserových show, ohňostrojov a hlavne spájania hudby s architektúrou. 

Jeho posledný projekt nám však priniesol úplne nový hudobný zážitok. V spolupráci s UNESCOM a za pomoci 100 umelcov a technikov opäť oživil katedrálu Notre-Dame. Nový rok sme tak mohli oslavovať v sprievode živého vysielania koncertu s názvom Welcome To The Otherside, ktorý bol zasadený do virtuálneho prostredia tejto svetovej pamiatky. Zatiaľ čo diváci sledovali ohromujúcu svetelnú šou, Jean-Michel Jarre vystupoval naživo zo Studio Gabriel neďaleko parížskej katedrály. 50-minútový koncert obsahuje skladby Jarrovho najnovšieho albumu Electronica, ako aj nové prepracované verzie jeho klasík OxygèneEquinoxe.

Predstavenie videlo už vyše 75 miliónov divákov a to vďaka Európskej vysielacej únií, ktorá sprístupnila podujatie po celom svete úplne zdarma. Welcome To The Other Side dalo takto svetu nový futuristický pohľad na legendárnu svetovú pamiatku a stalo sa míľnikom v nastavovaní nových štandardov hudobnej zábavy.


Trance In France Livecast

Viac o téme: #jeanmicheljarre #notredame #VR #welcometotheotherside