Rozhorčená Taylor Swiftová opätovne vydáva skladbu „Love Story“

Americká speváčka Taylor Swift, s celosvetovým predajom viac ako 200 miliónov nahrávok, patrí medzi najpredávanejších umelcov na svete. Je držiteľkou 10 cien Grammy Awards, 27 svetových rekordov a radí sa na ôsmu priečku najlepších skladateľov všetkých čias. Teraz sa rozhodla opätovne vydať prvých šesť albumov. Ako prvú ochutnávku nám ponúkla trinásť rokov starú skladbu „Love Story“.

Scooter Braun v roku 2019 kúpil spoločnosť Big Machine a získal tak aj licenčné práva na starú hudbu Taylor Swiftovej. Ani nie o sedemnásť mesiacov neskôr, predal Braun práva na prvých šesť albumov tejto speváčky spoločnosti Shamrock Holdings za 300 milión dolárov. Technicky v súčasnosti nemá speváčka žiadne vlastníctvo a ani kontrolu nad svojou starou hudbou. Preto sa rozhodla nanovo vydať tieto albumy a tým znížiť hodnotu originálov na trhu.

Speváčka začala svojím druhým albumom „Fearless“ z roku 2008, ktorý bol aj najúspešnejší a obsahuje skladbu „Love Story“. Okrem pôvodných skladieb, pridala naň aj ďalších 13, zatiaľ nevydaných piesni. Verejnosti plánuje album predstaviť 9. apríla. „Pre umelcov je veľmi dôležité vlastniť vlastnú hudbu, pretože len on vie podstatu a tajomstvá svojej tvorby.“ vyjadrila sa Taylor.


UMG (on behalf of TS/Republic); UNIAO BRASILEIRA DE EDITORAS DE MUSICA – UBEM, LatinAutor – SonyATV, LatinAutor – UMPG, Sony ATV Publishing, LatinAutorPerf, CMRRA, SOLAR Music Rights Management, UMPI, UMPG Publishing, and 14 Music Rights Societies

Skladba „Love Story (Taylor’s Version)“ vyšla 12. februára a je skoro totožná s pôvodnou verziou. Nemenila v nej text a ani aranžmán, väčšina umelcov je nových a rozhodla sa spolupracovať s koncertnou kapelou. „Bolo pre mňa dôležité mať na nahrávke kapelu, ktorá so mnou strávila toľké roky na pódiu,“ dodala speváčka. Najväčším rozdielom v skladbách je hlas Taylor Swift. Jej vokály sú vyzretejšie, majú hĺbku a jednotlivé nástroje znejú ostrejšie, teraz vieme zachytiť detaily, ktoré sme si v pôvodnej verzií ani nevšimli. Môžeme sa len tešiť, čo nám Taylor v tomto roku predstaví.

Viac o téme: #album #braun #dráma #Fearless #love #rerecording #scooter #story #Swift #Taylor