Prichádza seriálové pokračovanie filmu Mlčanie jahniat s veľavravným názvom Clarice

Občas v živote nastanú chvíle, na ktoré by sme najradšej zabudli. Niekedy to však je veľmi náročné. Temná minulosť sa nie vždy ľahko hádže za hlavu. Svoje o tom vie aj Clarice, ktorá sa nevie zbaviť traumy z minulosti.

Tridsať rokov od uvedenia filmu Mlčanie jahniat, ktorý získal Oscara, sme sa dočkali aj seriálového pokračovania. Clarice (Rebecca Breeds) je bystrá mladá agentka FBI, ktorá sa vracia do terénu a prenasleduje sériových vrahov či sexuálnych násilníkov. Zároveň však stále bojuje so spomienkami na svoju temnú minulosť a doktora Hannibala Lectera. Svojej traume sa Clarice snaží postaviť čelom a zbaviť sa jej opätovným zapojením sa do práce. 


TV Promos

Seriál sa odohráva rok po uzavretí prípadu Lecter / Buffalo Bill. Retrospektívne záblesky z detstva Clarice nám ukážu vývin a formovanie jej osobnosti. Dynamický začiatok je kombinovaný množstvom dramatických scén a dej je plný napätia. Naznačuje to aj záver traileru slovami “mlčanie je na konci“. Ostáva však jedna otázka. Ako veľmi budeme porovnávať Rebeccu Breeds s fantastickou Jodie Foster (Mlčanie jahniat), ktorú v neprekonala ani Julianne Moore (Hannibal)?

Premiéra prvého dielu seriálu bola vysielaná 11. februára. Na ďalší diel sa môžeme tešiť každý týždeň.

Viac o téme: #agentka #Clarice #F.B.I #jahniat #Lecter #mlčanie