Sia posúva kreativitu na vyšší level pesničkou 1+1

Sia patrí medzi veľmi intelektuálne speváčky, ktorú sme mohli spoznať v priebehu minulých rokov. Ľudia si ju obľúbili vďaka jej nekonvenčnému vzhľadu, ktorý ale nemala stále. Odkedy začala vystupovať na pódiu bez toho, aby jej bolo vidno do tváre, fanúšikovia nemali inú možnosť ako zvyknúť si na novú Siu a pozrieť sa trocha viac aj na jej individualitu. Zamilovali si ju.

Jej rozštiepená identita a túžba vystupovať pri menšom okruhu ľudí občas viedla k vzniku depresií a to bolo dôvodom, prečo sa nám Sia prestala ukazovať pred zrakom a na pódiu vystupovala obrátená chrbtom alebo nosila rôzne parochne, ktoré jej zakrývali tvár. Austrálčanka nebola v samom začiatku speváčkou, ale stala sa v Amerike veľmi populárnou vďaka tomu čím naozaj chcela spočiatku byť. Ona nechcela byť umelkyňou, chcela písať texty pre pesničky a texty napísala aj pre rôznych umelcov ako napríklad Christinu Aguileru, Davida Guettu, či Aliciu Keys. V pesničkách vystriedala spájanie rôznych žánrov ako soul, jazz, synthpop, či indie pop. 


WMG (on behalf of Atlantic Records)

Každou jej prácou nás obohatila o nové výhľady, ale tentokrát je to naozaj kontroverzné. Jej nová pesnička je akýmsi úvodníkom do jej pripravovaného filmu „Motion“ a spadá pod jej deviaty album. Audio pesnička viaže na videoklip a film, ktorej súčasťou sú viaceré osobnosti, ale najmä Maddie Zeigler, ktorá je ústrednou postavou Siiných videoklipov „Elastic Heart“ alebo „Chandelier“. Ona hrá vo filme autistického tínedžera. Pesnička 1+1 je syntézou toho najlepšieho čo nám Sia ponúka: neodolateľné a neúctivé pop frázy a kreatívne choreografie, ktoré dodávajú pozitívneho ducha. Vyšla 12. februára 2021.

Viac o téme: #1-1 #článok #film #Maddie #pesnička #sia #Zeigler