Slovenský spevák Juraj Hnilica si myslí, že 1 + 1 = 3. Prečo?

Robin Suchánek

Úspešný slovenský spevák a skladateľ Juraj Hnilica, ktorý tento rok oslavuje 20 rokov aktívneho pôsobenia na hudobnej scéne, vydáva nový hudobný videoklip k piesni z nového, v poradí už tretieho, sólového albumu „PoHniLíca“, ktoré vydal v septembri minulého roka. Pieseň „1 + 1 = 3“ dostala tentoraz úplne iný vizuál, než je doteraz u interpreta zvykom. Ide o animovaný videoklip, ktorý je ako sám autor hovorí, určitým pokusom o niečo nové.

Slovenský interpret pieseň „1 + 1 = 3“ napísal, keď v jeden svoj životný okamih zaspomínal, ako prvýkrát uvidel ženu svojho života.

„V podstate to celé zapríčinil jej brat, ktorý bol mojím spolužiakom na strednej škole, keď ma jedného dňa zobral k nim domov na návštevu. Prechádzali sme cez ich obývačku, keď som ju zbadal, ako tam sedí na gauči a pozerá sa na telku. Tá výmena pohľadov sa mi tak zaryla pod kožu, že som sa toho nedokázal zbaviť. Vtedy to malo veľmi rýchly spád a som šťastný, že sme už spolu 17 rokov,“ spomína Juraj Hnilica na zoznámenie s matkou svojich detí.

Hoci sa pieseň volá „1 + 1 = 3“, u Hnilicu sú už štyria, a preto sa v nej podľa autora spieva: „sú minimálne tri…“.

„Kto vie, pri akom počte to skončí…,“ smeje sa.

„Dlho som premýšľal, aký videoklip k tejto piesni vymyslím. Mojím cieľom je, aby takmer všetky skladby z tohto albumu boli obohatené aj o vizuálnu stránku, ale s touto piesňou som si vôbec nevedel rady,“ hovorí Hnilica.


Juraj Hnilica

„Jedného dňa som však dostal nápad vyskúšať animovaný klip. Napísal som scenár, ktorý ma takmer prvoplánovo napadol a začal som sa rozhliadať po možnom tvorcovi videoklipu. Som nesmierne rád, že hneď pri prvom ťuknutí na internet som sa spoznal so šikovným chalanom Adamom Janečkom z Creativum.sk, ktorý svojím ľudským prístupom a vysokou profesionalitou zrealizoval môj nápad,“ pochvaľuje si martinský rodák.

„Nemožno sa tváriť, že sme vytvorili niečo svetoborné, ale budem veľmi rád, keď pieseň poteší nielen mojich fanúšikov, ale možno si získa srdce aj niekoho nového. Doba je, aká je a myslím si, že každý počin, ktorý dopomôže aspoň na chvíľu nájsť nejaké pozitívne myšlienky, sa počíta. Určite nie som jediný, ktorému chýbajú živé koncerty a spoločenský život. Toto je aspoň taká malá náplasť, kým sa to celé opäť neotvorí. Verím, že sa už čoskoro uvidíme na koncertoch a opäť budeme môcť zažívať tie nádherné okamihy,“ dúfa Juraj Hnilica.

Viac o téme: #1-1-3 #jurajhnilica #PoHniLíca