Nová pieseň od kapely Červený Bicykel je ostrovčekom slobody v tomto chladnom období

Červený Bicykel je partia muzikantov, ktorí sa od vzniku kapely snažia ľudí potešiť veselými a rytmickými pesničkami. Majú za sebou už jeden album s názvom Nechaj sa zviesť, dostupný na všetkých streamoch a keďže koncerty sú len v rovine želania, rozhodli sa opäť zavrieť do nahrávacieho štúdia. Výsledkom je singel Bohémsky čas.

„Je to príbeh o staršom muzikantovi, ktorý nostalgicky spomína na staré dobré časy. Noblesa, tanec, pekné kostýmy a samozrejme živá hudba. To všetko som sa snažil zachytiť v tejto piesni, ktorá by mohla ľudí aj roztancovať.“ Povedal autor Viťo Chrappa.

Zvukovo k atmosfére veľmi pomohli aj hostia. Milka Chudá na cimbal a huslista Andrej Záhorec. Pieseň vznikla ešte pred týmto temným obdobím, ale práve teraz, keď sa ľudia túžia opäť spolu zabávať a stretávať, stala sa nečakane aktuálna. Fanúšikov určite poteší aj videoklip, ktorý kapela nakrútila vo veľmi tematickom a inšpiratívnom Bohéma Bare v Bratislave. Možno vám zmierni čakanie na slobodný drink a objatia. Singel predznamenáva vznik druhého albumu, ktorý by chcel Červený Bicykel aj vďaka Fondu na podporu umenia, vydať na jeseň tohto roka. 


Červený Bicykel

Viac o téme: #bohemskycas #cervenybicykel #novinka #singel