Prvý klip k albumu Kaťata od skupiny OLYMPIC zaujme štýlom i tajomnou atmosférou

Mgr. Adriána Čahojová, SUPRAPHON a. s.

Jesenná albumová novinka Kaťata z dielne legendárneho Olympicu výrazne zarezonovala medzi fanúšikmi i v médiách. Nový klávesák Pavel Březina, kontroverzný obal, živelná rocková energia i často provokatívne texty na hrane – to všetko vzbudilo možno až nečakanú pozornosť okolo jedenástky nových piesní formácie vedenej Petrom Jandom, ktorá i napriek koronavírusovým komplikáciám stále hýri aktivitou. Najnovšie to dokazuje prvý videoklip k albumu Kaťata, ktorý vznikol v réžii Mejlu Basela ku skladbe Pálím tvář.

„Splnil sa mi ďalší sen, keď som mohol natočiť videoklip jednej z kapiel, ktorá ma ovplyvnila. Ja sám som muzikant a mám obrovský rešpekt voči Olympicu a voči Petrovi – bolo super, že ma prizval k spolupráci. Som poctený, že sa klip Petrovi páči, a je to pre mňa veľké vyznamenanie,“ komentuje spoluprácu na klipe režisér Mejla Basel a dodáva, „Petr ma oslovil i s prácou na ďalšom klipe, takže pre mňa je to veľká „medaila“.“


SUPRAPHON

Fanúšikovia sa teda okrem Pálím tvář môžu v blízkej budúcnosti tešiť na ďalšie obrazové spracovania nových piesní. Ktorá z jedenástich noviniek bude ďalšou v poradí, to môžeme zatiaľ len hádať. Rozhodne však pôjde o vítané spestrenie čakania na koncertnú prezentáciu albumovej novinky, na ktorej sa hudba z pera Petra Jandu stretáva s textami autorov väčšinou mladšej generácie. Dohromady tvoria výbušnú zmes, ktorá fanúšikov podľa ich reakcií náležite teší a pomáha prečkať dobu bez živého hrania. Všetky novinky okolo Olympiku môžete sledovať na oficiálnom facebookovom profile kapely, kde okrem iného Petr Janda vysiela tiež svoje pravidelné pondelkové streamy zo štúdia Propast.

 

Viac o téme: #album #Kaťata #Olympic #palimtvar