Crack: Cocaine, Corruption & Conspiracy, drogy, ktoré zaplavili USA

Spojené štáty zažívajú epidémiu, ktorá zabíja stále viac ľudí. Jej pôvodcom nie je ani baktéria ani vírus alebo sedavý štýl života. Zabijakom číslo 1 je u Američanov predávkovanie drogami. Rozmach nebezpečných drog v USA mapuje nový dokumentárny film z dielne Netflixu.

Behom hospodárskej kríze v 80. rokoch sa v USA objaví silná a lacná droga – Crack. V spoločnosti to vyvolá paniku podporenú rasizmom, keďže väčšina dílerov a konzumentov tejto nebezpečnej drogy pochádza z afroamerickej komunity. V tomto dokumente môžeme detailne vidieť pohľad z druhej strany barikády a to z prostredia konzumentov tejto lacnejšej, ale o to nebezpečnej formy kokaínu. Tento film mapuje aj prostredie “vyšších kruhov“(politikov), ktorí sa ukáže, sú ešte úplatnejší a skorumpovanejší, ako sme si kedy mohli myslieť. Tvorcovia nám pritom ukazujú ako vplyv tejto drogy rozdeľuje americkú spoločnosť, ktorá sa postupne stáva viac agresívnejšou, rasistickejšou a skorumpovanejšou.


Netflix

Dokument od známeho režiséra Stanleyho Nelsona, ktorý je preslávený tvorbou dokumentárnych filmov so silnými morálnymi posolstvami, je dostupný na streamovacej platforme Netflix.

Viac o téme: #Crack #drogy #Hospodárska #kokaín #Korupcia #kríza #Netflix #Sprisahanie #USA