Trio mladých Slovákov KISS MY EX! bude v súťaži hodnotiť Dua Lipa, Coldplay či Linkin Park!

Peter Klema, KISS MY EX!

Speváčka Popa Karičková, producent a klávesák Lezlee Znám a producent a gitarista Peter Klema s ich autorskou skladbou „Waves“ sa po výbere medzinárodnej poroty dostali do semifinále celosvetovej skladateľskej súťaže v konkurencii viac ako 26,000 prihlásených skladieb!

International Songwriting Competition (ISC) je pesničková súťaž, ktorá poskytuje priestor v profesionálnych medzinárodných arénach pre začínajúcich a takisto etablovaných skladateľov. ISC sa môže pochváliť najprestížnejšou porotou zo všetkých hudobných a skladateľských súťaží na celom svete.

„Stačí spomenúť mená ako Coldplay, Dua Lipa, Tom Waits, Mike Shinoda z Linkin Park, Bebe Rexha alebo z minulosti Adele, Avicii, DJ Snake, Jeff Beck a dokonca aj B.B.King a tep srdca sa začína zrýchľovať pri pomyslení, že skladba, ktorú tvoríš vo svojom štúdiu pre radosť sa môže vo finále dostať pred týchto umelcov,“ opisuje pocity trojice Peter.

„Porota hodnotí každú skladbu podľa kritérií ako kreativita, originalita, text, melódia, aranžmány a celkový dojem. Súťaž je rozdelená do 22 kategórií a do semifinále sa dostalo menej ako 9% zo všetkých 26,000 prihlásených. Nesmierne nás teší, že sme sa s našou pesničkou „Waves“ ocitli v spoločnosti najlepších skladieb v nabitej kategórii Pop/Top 40!,“ hovorí Popa.

„Zároveň táto súťaž ponúka príležitosť predstaviť svoju tvorbu najvplyvnejším šéfom vydavateľstiev a manažérom hudobného biznisu. Medzi víťazov tejto súťaže patria aj na Slovensku dobre známi Tones and I, Bastille, Kehlani, Gotye, Kimbra, Passenger, alebo aj R.LUM.R.,“ pridáva sa Lezlee.

„Veľmi si ceníme priestor, ktorý ISC ponúka. Absolútne to neberieme ako súťaž ale veľkú príležitosť dostať svoju hudbu k čo najširšiemu publiku. Robíme hudbu akú by sme chceli sami počúvať a keďže spievame v angličtine náš priestor nie je nijak teritoriálne limitovaný. Máme obrovskú radosť, že naša hudba zaujala aj medzinárodnú porotu a tešíme sa už na najbližšie koncerty,“ spoločne dodávajú Popa, Lezlee a Peter.


© 2020 Kiss My Ex!

Kiss My Ex! sú na hudobnej scéne necelý rok. V máji 2020 sa uviedli mashupom najväčších hitov speváčky Dua Lipa. Ich vlastné single „Waves“ a „Volume UP“ znejú od leta minulého roku aj v slovenskom rádiovom éteri. K obidvom singlom kapela vydala aj videoklipy, v ktorých ponúkla priestor aj mladým talentovaným tanečníkom. Momentálne Kiss My Ex! pracujú na svojom debutovom albume, ktorého vydanie naplánovali na december 2021.

 

Viac o téme: #internationalsongwritingcompetition #kissmyex #suťaž #trio #volumeup #Waves