Diskusná relácia Silná zostava otvorí už vo štvrtok prvú pálčivú tému

Stanislav Čačko, Rozhlas a televízia Slovenska

Už vo štvrtok 4. marca o 21.35 h na Jednotke štartuje vynovená panelová diskusná relácia Silná zostava. Moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová otvorí naživo so svojimi hostkami v štúdiu prvú vážnu tému.

Diskusná relácia Silná zostava prešla viacerými dramaturgickými zmenami a v obnovenej podobe sa po takmer ročnej prestávke vracia na televízne obrazovky RTVS, tentokrát na Jednotku. Vo vysielaní sa objaví každý štvrtok večer po relácii Zlaté časy. Témy vynovenej panelovej diskusie však budú rovnako pútavé a často môžu byť podnetom na zamyslenie nielen pre hostky v štúdiu, ale aj pre divákov pri televíznych obrazovkách. „Silná zostava sa mi páči. Dáva mnohým príležitosť skúsiť si nejakým spôsobom povymieňať svoje názory. Ja som prirodzene zvedavý človek, zaujíma ma svet okolo mňa, a preto je mi cťou, že môžem byť súčasťou tohto projektu,“ hovorí nová moderátorka relácie Veronika Cifrová Ostrihoňová.


RTVSOfficial

Ženské obsadenie panelistiek bude každý týždeň v pravidelnom čase hovoriť o slabých miestach v našej spoločnosti a diskutovať o svojich názoroch aj na témy, o ktorých sa až tak často nahlas nehovorí. Témou prvého vysielania budú páry rovnakého pohlavia. Sú na Slovensku neviditeľné? Po desiatich rokoch u nás prebieha sčítanie obyvateľov. Prvýkrát sa dozvieme, koľko ľudí na Slovensku žije v partnerstve s osobou rovnakého pohlavia. Čo nám však dáta zo sčítania nepovedia? Diskutovať s moderátorkou Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou a stálou hostkou Silnej zostavy – komičkou Simonou Salátovou bude aj etnologička Jana Fúsková a ústavná právnička Lucia Berdisová. „Celému tvorivému tímu relácie Silná zostava držím palce. Som rád, že sa tvorcovia púšťajú aj do tém, o ktorých sa často verejne nehovorí a som zároveň presvedčený, že práve verejnoprávna televízia je priestor, kde by sa o takýchto témach malo diskutovať,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Silná zostava štartuje na obrazovkách RTVS už vo štvrtok 4. marca o 21.35 h na Jednotke. Diváci ju budú môcť sledovať aj na webe RTVS.sk. Všetky informácie a novinky o relácii nájdu diváci aj na Facebooku Silná zostava a instagrame silnazostava_official.

 

Viac o téme: #diskusia #Jednotka #relácia #RTVS #silnazostava