Známy Slovák ukázal veľké srdce. V ťažkých časoch pomáha týmto originálnym spôsobom.

Adam Noška /bavimato.sk

Ľudia bez domova patria k jednej z najohrozenejších skupín obyvateľstva, postihnutej pandémiou Covid-19. Svoje o tom vedia aj v neziskovej organizácii DEPAUL, ktorá denne pomáha a poskytuje zdravotnú starostlivosť stovkám ľudí bez domova.

Aktuálna situácia je pre nich o to náročnejšia, že medzi ľuďmi bez domova vznikajú veľké ohniská nákazy koronavírusom. Na túto situáciu zareagoval aj večne usmiaty slovenský komik Bekim Aziri, a to vskutku netradične. Spolu s fundraisingovou platformou Funder sa totiž rozhodli vyrobiť limitovanú edíciu mikín Čil Plís. Výťažkom z predaja chcú podporiť práve neziskovú organizáciu Depaul Slovensko.

„Ľudia by mali myslieť na seba, no nemali by zabúdať aj na ostatných.“ tvrdí obľúbený komik, ktorý každoročne participuje na množstve charitatívnych projektov. Nápad podporiť spomínanú organizáciu pritom prišiel celkom spontánne. Ako prezrádza: „Jedného dňa som sa dopočul z médií o ťažkej situácii v útulniach a vravím si, že všetci nadávame na to, že musíme ostať doma kvôli pandémii. Nikto však nemyslí na ľudí, ktorí domov nemajú. Tak som sa rozhodol s tým niečo spraviť.“

Mikiny budú v predaji od 3. do 17. marca 2021 na stránke FUNDER HELP. Po danom termíne nebude možné mikiny objednať. Zakúpené produkty totiž FUNDER vyrába vždy až po skončení kampaní, aby v rámci filozofie slow fashion nevznikal zbytočný odpad predvýrobou textilu. Samozrejmosťou je GOTS certifikát, ktorý je zárukou ekologickej a trvalo udržateľnej výroby.

Viac o téme: #bekimaziri #charita #cilpliz #DEPAUL #Funder #mikiny #predaj