Ludovico Einaudi opäť vracia do života harmóniu so svojou skladbou „FLY“

Aj milovníci vážnej a klasickej hudby si u nás prídu na svoje. Ludovico Einaudi pridal k svojej staroznámej skladbe FLY nový vizuálny videoklip, ktorý bol predstavený 4. februára.

Ludovico Einaudi je veľmi známy a obľúbený taliansky klavírista, skladateľ a autor hudby k rôznym filmom. Azda najznámejší soundtrack, ktorého je autorom, je k filmu NedotknuteľníSamba, This Is England či Mommy. Práve skladba s názvom „FLY“ je súčasťou albumu „Divenire“, ktorý vznikol ešte v roku 2006 a vďaka jeho úspešnosti sa vydal na turné do rôznych miest Veľkej Británie. Spolupracoval aj s Philharmonic Orchestra pod vedením Roberta Zieglera. Album získal pozitívne recenzie od hudobných kritikov. Classic FM napísal, že titulná skladba je: „Kus, ktorý sa stavia od jednoduchej sekvencie klavírneho akordu k vírivému úlu aktivity.“ A rovnakej chváli sa dočkal aj od Sputnikmusic, ktorý albumu udelil 4,5 hviezdičky so slovami že: „Divenire je plný klavírnych skladieb, ktoré upútajú pozornosť a emócie poslucháčov a pravdepodobne im ich už nevrátia.“

Zaujímavosťou je, že autor sa pri skladaní piesní inšpiruje častokrát klasickými prvkami ako oheň, voda, zem a vietor, či rôznymi duchovnými elementami. Vďaka svojej magickej, melodickej a zasnenej hudbe sa radí k minimalistickým skladateľom s obrovským dosahom. Ďalším faktom je aj to, že bol vnukom Luigiho Einaudiho, ktorý zastával funkciu povojnového prezidenta Talianska, vďaka ktorému zdedil aj svoj cit pre hudbu.

Počas svojho života vypredáva najprestížnejšie koncertné sály po svete ako napríklad Royal Albert Hall, Barbican či La Scala. Jedným slovom môžem skonštatovať, že patrí medzi najobľúbenejších a najuznávanejších autorov v súčasnosti, ktorý priniesli do tohto sveta mier a harmóniu vďaka svojej tvorbe.


Harmonia Mundi, UMG (v mene spoločnosti Ponderosa); Kobalt Music Publishing, Wise Music Group, LatinAutorPerf, LatinAutor, CMRRA, Abramus Digital, SOLAR Music Rights Management, ASCAP, Forward Music Publishing Co., Ltd., LatinAutor – PeerMusic a spolky vl

Bude slúžiť skladba „FLY“ aj vám na relaxáciu či odbúranie stresu? Dajte nám vedieť.

Viac o téme: #divenire #einaudi #fly #ludovico #music #videoklip #visualizer