Birds of Prey: film o osobnom spoznaní Harley Quinn

Vieme, že fanúšikov komiksov a filmového spracovania Marveloviek tu máme nespočetno, no najnovšie vydaná epizóda, ktorá nadväzuje na ostatné príbehy je podaná trošku netradične a to s názvomBirds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)“.

Názov filmu až tak intelektuálne síce nepôsobí, ale určite je možnosť, že sa bude počet pozretí medzi pohlaviami líšiť, pretože mnohí možno očakávali že bude vo filme aj s jej priateľom Jokerom.

Film je v skutočnosti o téme v spoločnosti – o emancipácii žien. Harley sa po rozchode s Jokerom rozhodla pokračovať v zločinoch – cesta za svojim cielom ju stála neskutočné úsilie, no rozhodla sa vytvoriť svoj vlastný ženský gang. Joker zisťuje to, čo vykonáva jeho bývalá priateľka, ale vo filme už nie je zobrazený. Či pôjde o nejakú pomstu jemu, to už necháme na vašom uvážení. Nechýbalo ani spomenutie mena Batman. Film to prevažne oddychovka, pri ktorej sa ale aj zasmejete a nechýba ani trošku akčnosti.

Margot Robbie hrá známu a krásnu Harley Quinn pochádzajúcu z Gotham City. Je známa z filmov ako „Suicide Squad“, ktorý sa spomína najčastejšie, pretože je v ňom zvýraznená jej premena. Zároveň film ukazuje aký mala vzťah s Jokerom a ako ju láska k nemu zmanipulovala k zahodeniu skúseností psychiatričky a domácej panej.

V najnovšom filme sa od neho odpútava a vidíme tiež scény, kde si to jeden deň užíva a druhý nie. Samotou si vytvorí zopár nepriateľov, prídu jej do cesty rôzne prekážky a bude nútená sa spojiť so všetkými ľuďmi, ktorým ublížila. Margot Robbie je známou austrálskou herečkou. V ďalšom známom filme, v ktorom hrala bol napríklad „The Wolf of Wall Street“. Presadila sa hlavne vďaka svojej ambicióznosti a nechýba jej ani troška šialenosti.


Warner Brothers

Fantastické pokračovanie Harley Quinn je možné na pozretie na HBOGO od tohto roku.

Viac o téme: #adventúra #akčnosť #City #článok #film #Gotham #Harley #Joker #komédia #noci #Quinn #Squad #Suicide #Vtáky