BTS svojimi piesňami rozžiarili televíznu reláciu MTV Unplugged

Hovorí vám niečo hudobný žáner K-Pop? Nie? A čo tak BTS? Pokiaľ nežijete v jaskyni, tak ste už o svetovej dominancii tejto juhokórejskej skupiny museli čo to počuť. Príbeh, ktorý stojí za ich veľkým úspechom je vskutku inšpirujúci. BTS debutovali v roku 2013 so skladbou ,,No More Dream“, no ich cesta za slávou bola veľmi tŕnistá a preto nemôžeme pochybovať o tom, že si celosvetovú popularitu, ktorá sa im konečne dostala, skutočne zaslúžia. Sú jedinou juhokórejskou skupinou, ktorá je nominovaná na Grammy a ich skladba ,,Life Goes On“ je jedinou neanglickou piesňou, ktorá sa dostala na 1. priečku Billboard Hot 100.

Spočiatku vznikli ako hip-hopová skupina pod záštitou vtedy ešte novej a malej spoločnosti Big Hit Entertainment. Dnes je ich hudobná tvorba naozaj pestrá. Od hip-hopu sa presunuli aj k iným žánrom ako EDM, Pop alebo R&B, čo svedčí o ich hudobnej univerzalite a všestrannosti. Je všeobecne známe, že k-pop priemysel je vo viacerých aspektoch pre všetkých umelcov veľmi ťažký. Väčšinou trénujú samostatne niekoľko rokov v nejakej spoločnosti, neskôr sa môžu sformovať do skupiny a nie vždy je jasné, či vôbec budú debutovať. 

Názov skupiny BTS je skratkou pre (kórejsky: Bangtan Sonyeondan, v anglickom preklade: Bulletproof Scout Boys alebo jednoducho Beyond The Scene). Symbolizuje ich cieľ blokovať stereotypy, kritiku a spoločenské očakávania, ktoré sa na mladých ľudí vrhajú ako guľky. Skupina sa skladá zo 7 členov (rap: RM, J-Hope, Suga a vokalisti: Jungkook, Jin, Jimin a V). 

Mohli by sme povedať, že ich jedinečný talent, charizma, perfektné choreografie okúzlili fanúšikov po celom svete, no sú to práve myšlienky, ktoré interpretujú prostredníctvom svojich textov. Často čerpajú zo psychológie a hovoria o dôležitých témach, ako sebaláska, psychické zdravie či úskalia mladosti, o ktorých veľa ľudí nehovorí. Práve toto spojilo ľudí po celom svete bez ohľadu na jazyk, v ktorom spievajú. Dôkazom je aj ich kampaň s UNICEF s názvom Love Yourself.

MTV Unplugged je televízna relácia, v ktorej majú umelci možnosť predviesť svoje schopnosti a používať výlučne akustické hudobné nástroje. 23. februára prijali pozvanie práve BTS, ktorí predviedli piesne z ich najnovšieho albumu ,,BE“. Každú pieseň odprezentovali odlišným spôsobom, v odlišnom prostredí a outfitoch. Reláciu začali rytmickou a veselou piesňou – „Telepathy“, pokračovali v melancholickom duchu piesňou „Blue & Grey“, „Life Goes On“ a program zakončili energickou skladbou „Dynamite“, ktorá je celá v angličtine. Najviac však prekvapili coverom populárnej piesne od Coldplay „Fix You“. Skupina Coldplay, ktorá si dáva veľký pozor na to, kde sa ich piesne vyskytnú a kto ich prespieva dala BTS zelenú a po odvysielaní relácie vyjadrili svoje pozitívne reakcie. 


MTV

BTS sú živým dôkazom toho, aby ste nikdy neprestali robiť to, čo milujete naplno pre seba, pre podporovateľov, ktorí vo vás veria. Bojujte o svoje miesto, tvrdo pracujte a kašlite na to, čo hovoria neprajníci. Všetky ich vystúpenia v MTV Unplugged si môžete pozrieť na samotnom Youtube kanáli MTV.

Viac o téme: #akustickevystupenie #BTS #Grammy #kpop #mtvunplugged