Rocková legenda Alice Cooper zverejnil 21. album „Detroit Stories“

15 skladieb, viac ako 50 minút a 29 hudobných hostí. Alice Cooper nie je niekto, kto by sa nudil. Vo veku 73 rokov zverejnil svoj najnovší album, Detroit Stories.

21. sólový28. štúdiový album vôbec. Tieto priečky zaberá v živote amerického hudobníka album Detroit Stories. Alice Cooper svojich fanúšikov potešil informáciou o novom albume už v novembri minulého roka. Jeho predlhú kariéru zdobí mnoho výrazných albumov i štýlových premien. Na najnovšom albume sa vracia k úplnému začiatku svojej produkcie a vzdáva na nej česť vtedajšej detroitskej scéne

Album, ovplyvnený chuťou detroitskej rockovej scény, sa môže pýšiť významnými hudobnými hosťami, ktorí boli v časoch najväčšej slávy mesta významní. Cooper, poháňaný atmosférou MC5 & Stooges, zhromaždil ľudí ako Wayne Kramer z MC5 a Mark Farner z Grand Funk Railroad, ako aj pozostalích členov pôvodnej skupiny Alice Cooper a gitarového virtuóza Joe Bonamassa, aby spoločnými silami vytvorili toto vycibrené dielo.

Originálne piesne dopĺňa Cooper prespievanými pesničkami, covermi. Konkrétne ide o pesničky Rock&Roll, pôvodne od skupiny The Velvet Underground, Sister Anne, pôvodne od skupiny MC5 a o skladbu East Side Story, ktorú naspievali v roku 1966 Bob Seger & The Last Heard. Ešte s decembri 2020 spevák na svojom youtube kanály uverejnil cover pesničky Our Love Will Change The World od skupiny Outrageous Cherry, ktorá sa rovnako nachádza na novom albume. 


℗ Edel Germany GmbH. earMUSIC is a project of Edel.

Kritik, Gareth Williams z Wall of Sound ohodnotil album perfektným skóre 10/10, pričom uviedol, že „skalní fanúšikovia Alice Coopera prijmú tento album taký, aký je. Ako cestu späť ku koreňom mixu blues, jazzu, soulu, hard rocku, humoru a srdca.“ Album vyšiel 27. februára a jednu z piesní si môžete vypočuť nižšie.

Viac o téme: #Alice #Cooper #Detroit #hudba #music #Stories