Skupina Pilot vydáva EP Mezi náma. Uzatvára ním pomyselnú čiaru za kapelným detstvom.

Mgr. Adriána Čahojová, SUPRAPHON a. s.

 

Po rádiovo úspešnej skladbe BĚŽ a vtipne poňatom bilančnom klipe a songu Horší už to nebude z prelomu roka, sa mladá česká kapela Pilot hlási opäť o slovo s dlho očakávaným EP MEZI NÁMA. EP vychádza v piatok 5. marca a skupina ním symbolicky uzatvára pomyselnú prvú etapu svojej doterajšej kariéry. Mini album so signifikantným rukopisom, v ktorom sa snúbi pozitívna energia, silné melódie a roztancované refrény, štvorčlenná partia uviedla singlom a klipom s príznačným názvom DOSPĚLÍ. Videoklip je založený na textových i vizuálnych kontrastoch vrátane záberov z rodinných archívov členov kapely.

„V klipe hráme v detských outfitoch, highlightom je bez debaty čapička s vrtuľkou nášho bubeníka Matesa. Chvíľu spokojne a chvíľu tak trochu hystericky – sa bláznime v detskom funparku Koala, ktorému chceme ešte raz poďakovať, že nám svoj super priestor poskytol na nakrúcanie. Druhú rovinu klipu tvoria videá z našich rodinných archívov, kde sme ešte ozajstní krpci. Ja som sa vďaka pilnosti môjho otca prehrabával asi 50 hodinami materiálu, ostatní na tom neboli oveľa lepšie. Všetci naši otcovia sú navyše uvedení v titulkoch ako kameramani, aby sme ich nepripravili o zásluhy,“ komentuje klip DOSPĚLÍ frontman kapely Dan Hrdlička.

Na EP MEZI NÁMA sa podieľalo množstvo známych mien ako napríklad Lukáš Chromek, Tomáš Konůpka (7krát3, Mydy), Nèro Scartch (Mydy) a Ondřej Žatkuliak (Rooftop Studio). „EP MEZI NÁMA obsahuje tracky z doby, keď sme sa vo všetkom okolo hudby ešte len „oťukávali“, či už išlo o koncerty, písanie pesničiek alebo ich nahrávanie v štúdiu. Počas postupného vzniku EP sme sa stretli s množstvom skvelých a inšpiratívnych ľudí, ktorí nás posúvali vpred a v niekoľkých prípadoch nám doslova otvorili oči. Teraz už konečne cítime, že aspoň trochu tušíme, čo robíme. Aj preto sa posledný track na EP volá DOSPĚLÍ – kreslíme ním pomyselnú čiaru za kapelným detstvom a vydávame sa na cestu za naším debutovým albumom, ktorý v súčasnosti píšeme,“ hovorí Dan Hrdlička.


kapelapilot

Sedem skladieb (plus jedno outro) reflektuje podľa slov Pilotov predovšetkým vzťahy – či už ide o vzťahy partnerské, rodinné, k sebe samým alebo v rámci kapely tvorenej najlepšími kamarátmi. Nádejná štvorica energiu a emócie všetkých týchto vzťahov umne pretavuje do nákazlivého popu, ktorý poslucháčov rozhýbe aj v lockdownovej strnutosti.

Hoci priamy kontakt s fanúšikmi, bohužiaľ aktuálne nie je možný, Piloti nezaháľajú ani v online prostredí. „Vysielame živé prenosy na našich sociálnych sieťach a pripravujeme sériu live session videí a ďalšieho extra obsahu z nášho krásneho štúdia / skúšobne,“ láka Hrdlička a jedným dychom dodáva: „Na leto už máme zabookovaných niekoľko koncertov, tak dúfame, že sa všetko podarí a zase sa uvidíme…“

Viac o téme: #EP #mezinama #novinka #Pilot #singel