Uväznený v 12-minútovej hernej slučke. Dokedy? To je len na vás!

Predstavte si, že máte možnosť zmeniť určitý moment vo vašej minulosti a že môžete ten moment prežívať stále znova a znova, dokým by nebolo všetko podľa vašich predstáv. Toto vám ponúka najnovšia dobrodružná hra od herného vývojára Luisa Antonia, ktorá vám umožňuje prežívať daný moment a meniť tak v ňom vývoj udalostí. Má to však jeden háčik.

Prostredie hry je zasadené do bytu, v ktorom sa odohráva celý príbeh hry. V hre sa objavia celkom tri postavymanžel (vy), manželkapolicajt, práve vďaka ktorému sa dostávate do časovej slučky. Zo začiatku to vyzerá na nevinnú romantickú večeru s vašou milovanou manželkou, no všetko sa zmení po príchode policajta, ktorý vás zabije a vy sa tak ocitnete v časovej slučke, trvajúcej len 12 minút, z čoho aj samotná hra nesie svoj názov „12 Minutes“. Preto ste prinútený prežívať to isté stále dookola, až dokým neprerušíte cyklus a neodhalíte pravdu. Počas týchto slučiek môžete experimentovať, manipulovať s rôznymi predmetmi a tiež viesť s manželkou dialóg, pričom sa ju budete snažiť presvedčiť o tom, že sa niečo deje. Taktiež postupne zhromažďujete informácie a nadobúdate nové skúsenosti, ktoré si v každej novej slučke zachovávate. Cieľom hry je tak počas týchto časových slučiek nazbierať čo najviac informácií na to, aby ste odhalili záhadu a prelomili opakovanie cyklu.

Možno sa vám hra bude po vizuálnej stránke zdať veľmi jednoduchá, keďže sa príbeh odohráva v jednom byte a ide o pohľad zhora, no dôraz je kladený skôr na naratívnu časť hry. Veľkou zaujímavosťou pre vás môže byť aj dabingové obsadenie postáv, ktorého sa ujali svetoví herci Willem Dafoe, James McAvoyDaisy Ridley, ktorá stvárnila postavu Rey z novej trilógie StarWars. Zaujímavosťou je aj to, že pri tvorbe pohybov jednotlivých postáv v hre využili proces motion capture.


GameSpot

Presný dátum vydania bohužiaľ ešte nie je známy, no najnovšie informácie hovoria o tom, že by to malo byť v najbližších mesiacoch, keďže aj samotní vývojári sa sústreďujú na jar tohto roku.

Viac o téme: #12 #Antonio #dobrodružstvo #Luis #Minutes #záhada