Falošná cesta k sláve? Aj o tom je nový dokument Fake Famous.

Asi každý z nás raz v živote sníval o tom, že chce byť slávny. Minimálne sme si všetci predstavovali pri svojej obľúbenej pesničke, že ju spievame na pódiu pred miliónovým davom, všetci nám tlieskajú a skandujú naše mená.

No v dnešnej dobe už majú ľudia úplne iné predstavy o tom, čím chcú byť. Povolania ako predavačka, vodič kamiónu, spevák a kozmonaut už nie sú také zaujímavé ako napríklad influencer. Veď povedzme si úprimne, kto by si nechcel len tak pridávať fotky, dostávať produkty zdarma a užívať si „ťažko“ zarobené peniaze.

Streamovacia služba HBO predstavila nový dokument o tom, ako sfalšovať cestu k sláve, ktorý vyšiel 2. februára. Režisér si vybral troch mladých ľudí, ktorí podľa neho budú spĺňať základné požiadavky na postavenie influencera a to aj napriek ich minimálnemu počtu sledovateľov. Prostredníctvom tohto sociálneho experimentu sa pokúsi z nich spraviť hviezdy Instagramu. Bilton nastoluje otázku, čo to znamená byť slávnym v dobe sociálnych sietí, kedy sa už viac ako 100 miliónov používateľov Instagramu môže pochváliť počtom šesťciferných sledovateľov? Dnes sa zo „sociálneho“ života stal život normálny a veľa ľudí sa uspokojí aj s falošnými sledovateľmi, či falošnými označeniami „páči sa mi to“, namiesto toho, aby sa snažili vybudovať nejakú komunitu ľudí osobne. Nesmieme však zabúdať, že celá táto éra novodobých „celebrít“ je jedná veľká fraška a pretvárka. Väčšina vecí, ktoré vidíme na sociálnych sieťach nie sú reálne a je za tým kopec práce, aby nejaká fotka vyzerala tak ako ju vidíme vo finále.


HBO

Preto ak aj vás zaujala problematika „novodobej slávy“ a chceli by ste sa dozvedieť viac o tom, ako vyzerá „behind the scenes“ dnešných influencerov, určite si pozrite dokument Fake Famous.

Viac o téme: #celebrities #documentary #fake #famous #HBO #new #socialexperiment