TINA TURNER: Kráľovná rock’n’rollu sa dočkala svojho dokumentu

Tina Turner je kus ženy s drsným a hlbokým hlasom, ktorej hity ako „Simply the Best“ či „What’s Love Got to Do With It“ valcujú hitparády dodnes. No faktom je, že okrem toho, že si vyspievala nekonečnú slávu, tá si neskôr vyžiadala svoju daň.

Ako sama potvrdila, počas svojho života zažila rôzne traumy v podobe nevydareného manželstva, finančných ťažkostí, domáceho násilia či úplného pádu na dno, kedy nemala ani na zaplatenie základných potravín. Práve v týchto časoch ju zachránili zvučné mená ako David Bowie, Mick Jagger či Lionel Richie, ktorí jej ponúkli prácu predskokanky, aby si zarobila aspoň na živobytie a splatila dlhy. Vtedy však prišla ďalšia rana, kedy si už speváčka myslela, že dostala od života druhú šancu, objavili sa u nej zdravotné problémy ako rakovina, či porážka, no obe úspešne prekonala.

Streamovacia služba HBO si pripravila pre všetkých fanúšikov Tiny Turner zaujímavý dokument, ktorý mapuje okrem speváčkinho života aj jej hudobnú kariéru. Nájdeme v ňom aj rôzne zábery zo 60. a 70. rokov, no zamerajú sa najmä na tie 80. roky, kedy bola Tuner na vrchole svojej slávy. Môžeme sa tešiť aj na mnoho fotografií, rozhovorov, či záberov, ktoré ešte neboli nikde zverejnené.  Dokument s názvom „TINA“ režírujú Daniel Lindsay a T.J. Martin a okrem samotnej speváčky tam uvidíme aj osobnosti ako Oprah Winfrey, Kurt Loder, Katori Hall a mnoho ďalších. Podľa dostupných informácií vznikal od roku 2018 a my ho konečne budeme mať možnosť vidieť 27. marca 2021.

Tina Tuner sa môže pochváliť aj tým, že za svoj život vydala dvadsať štúdiových albumov spolu s Ikom a ďalších desať sólových. Jej posledným kúskom je „Twenty Four Seven“ z roku 1999 po ktorom sa speváčka rozhodla vydať na rekordne dlhé turné, ktoré bolo v tých časoch piate najzarábajúcejšie vôbec.


HBO

Ja osobne som najväčší fanúšik Tiny Turner a veľmi ma správa o tomto dokumente potešila. Patríte aj vy medzi milovníkov rock’n’rollu? Dajte nám vedieť.

Viac o téme: #documentary #HBO #life #new #Tina #turner