Očarujúca Rosé z BLACKPINK v prvom sólo videoklipe „On The Ground“

Blackpink je juhokorejská dievčenská skupina, ktorá za posledné roky poplietla hlavu miliónom fanúšikov. Debutovali v roku 2016 a vo svojom repertoári majú niekoľko hitov ako „Kill This Love“ alebo „How You Like That“, ktoré sa stali najsledovanejšími videoklipmi počas prvých 24 hodín od vydania. Ako jediná dievčenská kórejská skupina vystúpili v roku 2019 na hudobnom festivale Coachella. Sú tiež prvou hudobnou skupinou, ktorých 3 videoklipy nazbierali miliardu vzhliadnutí.

Blackpink tvorí Rosé, Jennie, Lisa a Jisoo. V dokumente, ktorý zachytáva ich cestu ku sláve môžeme počuť ako jedna z členiek – Rosé hovorí o tom, ako sa chce prostredníctvom hudby podeliť s fanúšikmi o príbehy z jej života. Odvtedy všetci napäto čakali na moment, keď sa Rosé ukáže v plnej paráde. 12. marca vydala svoj prvý sólo projekt, ktorý sa skladá z 2 piesní „On The Ground“ a „Gone“.

V piesni „On The Ground“ spomína na svoje začiatky a prichádza na to, že aj po tom, čo dosiahla neuveriteľný úspech, všetko čo vždy chcela sa nachádza hneď vedľa nej. „I worked my whole life just to get high, just to realize, everything I need is on the ground.“ Mnohí fanúšikovia boli prekvapení, že je celá pieseň v angličtine. Rosé sa vyjadrila, že každá pieseň má jazyk, ktorý sa k nej hodí najlepšie a v tomto prípade je to práve angličtina.

Videoklip „On The Ground“ mal už po 5 hodinách 15 miliónov vzhliadnutí, čo len dokazuje oddanosť fanúšikov, ktorí na debut čakali niekoľko mesiacov. KPop umelci sú známi netradičnými videoklipmi s nádhernými vizuálmi a v tomto videoklipe o ne veru nie je núdza. Rosé môžeme vidieť v rôznych outfitoch, pri horiacom aute, za klavírom a dokonca na lúke plnej kvetov, kde sa začne vznášať. Zábery ukazujú Rosé z minulosti a zo súčasnosti. V jednej scéne vidíme ako sa vracia do domu, kde vyrastala, k svojmu pravému ja a spomína na svoje sny.

Speváčka svoju inšpiráciu popísala vo videu Countdown to Premiere on RELEASED, ktoré vyšlo pár minút pred premiérou samotného videoklipu. „Skladba je v zásade o hľadaní odpovedí v živote, za účelom nájdenia zmyslu života. Mám pocit, že sa ľudia najmä v dnešnej dobe dokážu s textom stotožniť. Niekedy sme stále v jednom kole a akosi sa zabúdame starať o to, na čom nám najviac záleží. Pieseň hovorí, že všetko čo potrebujeme, je už v nás. Nie je potrebné ísť von a hľadať to.“


BLACKPINK

Piesne „On The Ground“ a „Gone“ z albumu R si môžete vypočuť na streamingových platformách.

 

Viac o téme: #Blackpink #dievčenská #Ground #kpop #novinka #On #Rosé #skupina #the #videoklip