Alesso prichádza v novej medzinárodnej spolupráci s hitom Going Dumb

Švédsky elektronický hudobník a producent Alesso 19. marca 2021 vydal svoj najnovší hit Going Dumb, ktorý vznikol v koprodukcii s hrou PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) Mobile. Dostupné sú až dve verzie piesne, pri čom sa v oboch na produkcii podieľal čínsky producent CORSAK. Chlapčenská K-Popová skupina Stray Kids naopak prispela svojimi vokálmi ku kórejsko-anglickej verzii.

CORSAK sa od svojho debutu v roku 2018 rýchlo zaradil medzi najúspešnejších producentov elektronickej hudby v Číne s tvorbou dosahujúcou 1,5 miliardy streamov. Alesso s vyše 2 miliardami streamov má hviezdny zoznam spoluprác, ktorý je plný významných osobností ako je Ryan Tedder z OneRepublic, Calvina Harrisa, Tove Lo, Liam ​​Payne a Sebastian Ingrosso zo švédskej House Mafia. Going Dumb je ďalším príkladom CORSAKových a Alessových prirodzených produkčných inštinktov, ktoré sa dostávajú do popredia, keď sa bez námahy pohybujú medzi žánrami.


UMG, [Merlin] AudioSalad (v mene spoločnosti Alexander Tiderbrink AB

Skupina Stray Kids bola pôvodne vytvorená prostredníctvom reality šou a v súčasnosti má na svojich sociálnych platformách viac ako 15 miliónov sledovateľov.  Za viac ako 3 roky sa vypracovali až na vrchol K-Popovej hudobnej scény. V roku 2020 sa umiestnili na 4. mieste v Spotify zozname najpočúvanejších K-Pop umelcov na celom svete, najmä vďaka úspechom svojich hitov Godˈ’ s MenuBack Door. Going Dumb je pre Stray Kids úplne novou skúsenosťou, keďže tento singel je ich nie len zahraničnou ale aj celkovo prvou spoluprácou.

Umelecké obsadenie zo Švédska, Číny a Južnej Kórei vytvára jedinečný potenciál pre skladbu Going Dumb byť jedným z najväčších Alessových svetových singlov.

Viac o téme: #Alesso #CORSAK #Dumb #Going #Kids #kpop #PUBG #Stray