The Year Earth Changed: Ako sa príroda prebudila počas svetového lockdownu?

Počas náročného minulého roku mnoho ľudí prehodnotilo hodnotu a krásu prírodného sveta. Hromadný lockdown v mnohých krajinách sveta vytvoril príležitosť pre jedinečný experiment, ktorý ukázal, aký má ľudstvo výrazný dopad na prírodný svet. Sú to príbehy, ktoré ukázali, že aj malé zmeny v tom, čo robíme, môžu mať veľký vplyv na našu planétu. Tie vám rozpovie nový povznášajúci dokument The Year Earth Changed o tom, ako sa vzmohol prírodný život v roku 2020. Dokumentárna novinka bude doprevádzaná jedným z najznámejších britských televíznych hlasov a mnohými cenami oceňovaného prírodovedca Sira Davida Attenborougha.

The Year Earth Changed zobrazuje exkluzívne zábery z celého sveta za posledný rok, ako znovuzrodenie prírody môže priniesť nádej pre našu budúcnosť. Dokumentárny špeciál z produkcie prírodovedného oddelenia BBC kladie veľký dôraz na to, ako sa príroda zlepšila pri zníženom zásahu človeka. Od počutia spevu vtákov v opustených mestách, cez svedectvo nových spôsobov komunikácií veľrýb až po stretnutie s kapybarami na juhoamerických predmestiach, ľudia na celom svete mali možnosť zachytiť prírodu tak, ako nikdy predtým. V hodinovom špeciáli môžete byť svedkami toho, ako môžu mať zmeny v ľudskom správaní – obmedzenie premávky výletných lodí, uzavretie pláží niekoľko dní v roku, hľadanie harmonickejších spôsobov spolunažívania ľudí a divočiny – zásadný vplyv na prírodu.


Apple TV

The Year Earth Changed, inšpiratívny dokument o náročnom pandemickom období pre ľudstvo a času návratu prírodného sveta, bude mať svetovú premiéru 16. apríla 2021 na platforme Apple TV+, kedy predčasne ohlási tohtoročný Svetový deň Zeme. Pri oslave tejto príležitosti vychádzajú spolu s touto novinkou na Apple TV+ aj druhé série dokumentov Tiny World a Earth At Night In Color.

Viac o téme: #appletv #appletvplus #covid19 #davidattenborough #documentary #documentaryspecial #dokumentaryfilm #earthday #earthday2021 #lockdown #nature #naturedocumentary #theyearearthchanged #tombeard