High School Musical – Nový semester na East High v znamení jarného muzikálu

High School Musical, Hannah Montana a Camp Rock. Disney fenomény, ktoré obleteli celý svet a zasiahli všetky deti z generácie Z. Každý z nás rád spomína na detské časy. Na obdobie, kedy máme aj pri tej najmenšej starosti pocit, že sa nám zrúti celý svet. Dnes sa na týchto maličkostiach len smejeme a stavím sa, že s takým časovratom, aký mala Hermiona v Harry Potterovi by sme sa všetci radi vrátili do bezstarostnej minulosti.

Trilógia filmov High School Musical si získala srdcia mnohých fanúšikov. Nemôžeme popierať, že išlo prevažne o ženské publikum. Veď koho nebola prvá láska práve Zac Efron? Ktorá z dievčat nežiarlila na Gabriellu a kto sa neobliekal ako Sharpay, ktorá doslova „vynašla“ ružovú farbu? Cítite sa staro, keď čítate tieto riadky? Ani sa vám nečudujem. Od prvej epizódy ubehlo už 15 rokov, Zaca Efrona sme naposledy videli ako sériového vraha Teda Bundyho a Ashley Tisdale nedávno porodila svoje prvé dieťa. Časy sa menia, no High School Musical ostal tínedžerským fenoménom do dnešného dňa.

Americký spisovateľ a scenárista Tim Federle, vrátil čaro tejto trilógie aj terajším generáciám, ktorí bum okolo pôvodnej verzie nezažili. Rozhodol sa vytvoriť seriál inšpirovaný pôvodnou trilógiou s komplikovaným názvom: „High School Musical: The Musical: The Series“. V hlavnej úlohe sa predstavili mladé talenty ako Olivia Rodrigo alebo Joshua Basskett. Seriál je doplnený o remaky obľúbených piesní z filmov, ale obsahuje aj veľa nových. Okrem toho je plný mladých tvárí, ktorých účinkovanie v seriáli hrá kľúčovú úlohu v ich budúcej kariére. Výnimočný talent herečky a speváčky Olivie Rodrigo si ľudia všimli už v samotnom seriáli a dokazuje to aj jej posledný úspech s vlastnou piesňou drivers licence.


Disney

Prvá séria zožala veľký úspech. Fanúšikovia starej verzie HSM dostali príležitosť zaspomínať si a noví diváci sa ponorili do príbehov tínedžerov z East High. Seriál má pozitívne hodnotenia, pretože obsahuje rozmanité obsadenie postáv rôznej národnosti či sexuálnej orientácie. Bolo teda viac než isté, že sa dočkáme pokračovania. V 1. sérii študenti bojovali o obsadenie role Gabrielly a Troya a s novým semestrom na East High prichádza nová súťaž v muzikáloch. Tentokrát majú študenti na starosti nacvičiť jarný muzikál s témou Kráska a zviera.

14. mája sa na Disney+ môžeme tešiť na 2. sériu plnú poriadnej dávky humoru, novej hudby a drámy! 

Viac o téme: #Bassett #Disney #high #Joshua #Musical #Musical: The #olivia #rodrigo #School #seriál #series