Alice Merton je pripravená vrátiť sa na pódium so svojím novým singlom Vertigo

Vertigo vydala speváčka Alice Merton 8. apríla 2021 a je jej prvou skladbou od piesne Mint z roku 2019. Pieseň, ktorú produkoval Koz, bola inšpirovaná pocitom závratu, ktorý pocítila pri čakaní v rade pred klubom. Toto znepokojenie prenáša do rytmu bubnov a katarzného gitarového riffu a snaží sa tak zápasiť s nepríjemným pocitom.

„Po dlhom čase som cítila nadšenie z toho, že som napísala pieseň, pri ktorej som sa nemohla dočkať, až s ňou vystúpim naživo. V podstate vznikla po tom, ako sme s Kozom hovorili o živote v Berlíne, o veľmi odlišnej klubovej scéne, a o mojej úzkosti, čo sa týka vychádzania a pobytu vo veľkých davoch a malých priestoroch. Jednoducho som opísala klubovú noc, kedy som sa cítila mimo a prišiel pocit vertiga. Obaja sme cítili, že by bolo zábavné pohrať sa s týmto nápadom a navodiť temnú atmosféru podporenú chytľavým rytmom a takmer hypnotickým gitarovým riffom,“ tvrdí Alice Merton.

Vo videu k piesni sa Merton snaží uniknúť z podzemného priemyselného priestoru, kde je väznená zvláštnymi postavami. Každá z postáv príbehu predstavuje súčasť psychiky speváčky, ktorá v podstate zápasí sama so sebou. Vertigo zdieľa názov s klasickým Hitchcockovým filmom a preto niet divu, že video obsahuje istú temnotu a vzrušenie.


UMG, [Merlin] AudioSalad (v mene spoločnosti Alexander Tiderbrink AB

„Samotná pieseň hovorí o mojich skúsenostiach s bojom a prekonaním určitých obáv, napríklad klaustrofóbie alebo trémy,“ uviedla Merton. „Často mi to prekážalo v tom, ako chcem žiť svoj život a je to niečo, čo je už nejaký čas mojou súčasťou.“

Viac o téme: #Alice #článok #hudba #Merton #novinka #Vertigo