Čoraz úspešnejšie elektronické duo Belau sa vracia so špeciálnym koncepčným albumom

Peter Kedves

Belau je jedným z najsľubnejších nováčikov elektroniky na európskej hudobnej scéne. Za tri roky mali takmer 200 živých vystúpení v 23 krajinách. Debutová LP platňa „The Odyssey“ získala maďarské ceny Grammy v kategórii najlepších albumov pre elektronickú hudbu. Po svojom dlhoočakávanom druhom albume s názvom Colourwave z neho vydávajú verziu Deluxe s niekoľkými remixmi, prerobenými verziami a živými reláciami.

Duo malo veľa medzinárodných úspechov. Za posledné roky odohrali takmer 200 koncertov v 23 krajinách a zaujali publikum na renomovaných festivaloch ako Primavera, Eurosonic, Electric Castle, Sziget, SXSW. Belau podporovali rádiá ako BBC Radio 1, Triple J alebo KEXP a médiá ako Clash Music, Billboard, The Line of Best Fit alebo Rolling Stone. Ich prvý album získal maďarskú cenu Grammy. Nedávno sa Belau dostal k miliónu streamov vďaka predchádzajúcim vydaniam.

Pokračovanie úspešného debutu dua sa vrátilo s premyslenejšou verziou, ktorá poskytuje modernému človeku útočisko prostredníctvom hudby, kde sa poslucháči môžu ponoriť do seba a svojich myšlienok. Colourwave je viacvrstvové vydanie konceptu, ktoré na základe pokusu predstavuje cestu k uvedomeniu si seba samého pomocou zvukov prírody zmiešaných s presnými a modernými rytmami. Tiež sa spolieha na posolstvá a pokyny prírody, ktorá nás obklopuje, najmä na more. Belau pokračoval v geografickom koncepte známom z éry Odyssey, ktorý tentoraz hudobne a vizuálne odráža tisíc farieb oblasti Karibiku sprevádzaním mnohých medzinárodných ženských talentov“ povedalo duo electronic k novému LP, ktoré obsahuje veľa chladených rytmov, exotických nástrojov, subwoofery SUB 808 a niektoré organické melódie. Colourwave Deluxe obsahuje remixy od Kena Fan, Coss, Hillsdom a Ohxalá, niektoré nočné verzie a živé relácie.


AWAL Digital Limited (Kobalt), WM Music Distribution (v mene spoločnosti Belau); Polaris Hub AB, Hexacorp (music publishing), Sony ATV Publishing a spolky vlastníkov práv na hudbu (3)

Kvôli kríze COVID 19 museli Belau preplánovať turné po vydaní albumu, ktoré dúfajme začne na jeseň 2021. Všetky aktualizované informácie o nových dátumoch alebo špeciálnom vydaní vinylu nájdete na ich sociálnych stránkach.

Viac o téme: #album #Belau #Colourwave #madarskeelektronickeduo #novinka #theodyssey-lp #vinyl