Botanická záhrada Univerzity Komenského je otvorená pre verejnosť

Mgr. Lenka Miller, UK v Bratislave

Botanická záhrada UK v Bratislave od tohto týždňa opäť sprístupňuje zbierky živých rastlín verejnosti. Zatiaľ otvorila len vonkajší areál, v prípade priaznivej situácie sprístupní aj skleníky. Ak to okolnosti dovolia, v lete sa uskutoční niekoľko podujatí.

Svoje brány otvorila tento rok pre pandémiu oneskorene až v pondelok 19. apríla. V rámci zimnej údržby sa doplnil sortiment rastlín v tropických skleníkoch, medzi trvalkami i skalničkami. Od minulej sezóny tiež pribudli tri nové druhy japonských čerešní.

Botanickú záhradu UK je možné navštíviť v obmedzenom režime a za dodržiavania prísnych hygienických podmienok. V areáli je nutné nosiť rúško a dodržiavať odstup minimálne dva metre pri stretnutí s inými návštevníkmi. Rúško je možné zložiť v odľahlejších častiach záhrady, ak sa v okruhu 20 m nenachádzajú ďalší ľudia. Momentálne nie sú umožnené sprievodcovské služby.

Vstup do areálu je zakázaný v prípade akýchkoľvek príznakov respiračných chorôb. Pre vstup je potrebné sa preukázať negatívnym testom na COVID-19.


Univerzita Komenského

Botanická záhrada UK sa pripravuje na Kultúrne leto 2021, počas ktorého sa tu odohrajú komorné koncerty. Prvý z nich sa uskutoční 26. júna o 10.00 h. Vstup je voľný. V septembri plánuje záhrada zorganizovať výstavu Plody jesene, ktorá však závisí od vývoja pandemickej situácie.

Návštevníci a milovníci prírody ju môžu navštíviť denne od 9.00 do 18.00 hod. Posledný vstup je o 17.30 hod. Vstupné pre dospelých sú 3 €, pre deti, žiakov a dôchodcov 1,5 €.

Viac o téme: #botanickamzahrada #koncerty #kulturneleto2021 #otvorená #UK #verejnosť