Breeders: Komediálny pohľad na strasti a radosti rodičovského života

V novej sérii komediálneho seriálu Breeders vám sympatický Martin Freeman neprikrášlene predstaví, čo všetko obnáša rola rodiča. Martin Freeman, ako Paul, spolu s jeho seriálovou manželkou Ally vám ukážu, že sú pracovití a milujúci rodičia, ale keď už pretečie pohár trpezlivosti, vybíjajú si svoju frustráciu krikom na deti, Luka a Avu. Martin, ktorý sa podieľal na tvorbe seriálu, vychádza zo skutočných skúseností s rodičovstvom a výchovou, ktorá je v Breeders zobrazená vierohodne. Seriál rieši starý známy rodičovský paradox, že za svoje deti by ste položili svoj život, ale zároveň máte niekedy chuť ich zabiť.

Druhá séria seriálu Breeders  sa odohráva 5 rokov po prvej sérii. Starostliví rodičia Paul a Ally už nevychovávajú hlučných, milučkých škôlkarov, ale 13-ročného Luka a 10-ročnú Avu. Ich rodičia sa musia popasovať a pochopiť novo rozvíjajúce sa osobnosti ich detí. Luke sa rozhodne, že chce byť vegánom. Ava začne veriť v Boha, od čoho Paul upustil už pred desiatimi rokmi. Paul začne riešiť svoj problém s výbuchmi hnevu návštevou terapií. Manželka Ally je tá, ktorá dokáže Paula rozosmiať a snaží sa za každých okolností starať sa o domácnosť, deti, osobný i pracovný život. Seriál nezobrazuje len vzťah rodičov v strednom veku pracujúcich na plný úväzok s hypotékou na krku, k ich malým deťom. Zobrazuje aj rozdielne vzťahy Paula a Ally k ich rodičom, ktoré prehlbujú charaktery tohto životom okúseného páru. Herecké výkony detí, otca Paula  a ich mamy Ally sú vynikajúce a presvedčivé, ich charaktery sa vyvíjajú a s každým dielom sa naučia niečo nové. Možno je to preto, že Breeders prepožičiava ľudskú empatiu rodičovským postavám, ktorí čelia mnohým konkrétnym, zábavným situáciám, ale aj ťažkostiam s výchovou. 


Rotten Tomatoes

Aj napriek tomu, že sa Breeders dotýka aj závažných problémov vo výchove detí či mimo nej, pobaví vás viacerými známymi situáciami zo života, absurdnými scénami alebo si obľúbite vtipné hlášky postáv. O tom, že ani druhá séria „rodičovského“ seriálu Breeders nestráca svoj humor sa môžete presvedčiť na HBO GO už od 23. marca 2021, kde postupne prichádzajú nové diely.

Viac o téme: #Breeders #chrisaddison #comedy #comedyseries #FX #fxcomedyseries #hboeurope #HBOGO #hbogonewseries #hbogonovyserial #hbogoserialy #komédia #komedialnyserial #martinfreeman #novyserial #parenthood #rodičovstvo #seriál #simonblackwell