Royal Blood prinášajú zaujímavý videoklip ku skladbe „Boilermaker“

Anglické rockové duo, ktoré tvorí spevák a basgitarista Mike Kerr a bubeník Ben Thatcher, vydalo nový videoklip ku skladbe „Boilermaker“ z ich blížiaceho sa albumu „Typhoons“.

Z pripravovaného albumu sme mali možnosť počuť už tri skladby, „Trouble’s Coming“, „Typhoons“ a „Limbo“. Najnovšiu ukážku „Boilermaker“ predstavila skupina naživo už počas ich turné v roku 2019. Podobne ako predošlé piesne sa skladba dotýka Mikeových problémov so závislosťou. Na Twitteri vysvetlil, že Boilermaker je vlastne shot whisky zapitý pivom. V symbolickom videoklipe je teda znázornený začarovaný cyklus závislosti. Skvelý vizuál vytváral režisér a hudobník Liam Lynch, ktorý v ňom aj účinkoval. Na začiatku môžeme vidieť Lyncha ako vychádza z hrobu, ktorý sám vykopal. Neskôr sa jeho hlava mení do rôznych tvarov, ktorými vystihuje myšlienky v texte.

Čo sa týka albumu „Typhoons“, podľa slov Mikea, chceli mať album s párty atmosférou po poslednom roku strávenom prevažne v izolácii. „Boli sme na polceste, keď sa všetko začalo zatvárať a mysleli sme si teda, že by bolo skvelé mať tieto príjemné, euforické piesne pre ten moment, keď všetci bude môcť opäť robiť to čo milujeme. Dúfam, že je to blízko. Hádam tento rok.“


WMG (v mene spoločnosti Warner Music UK)

Vydanie tretieho štúdiového albumu od Royal Blood je naplánované na 30. apríla 2021. Spolupracovali na ňom s producentom a frontmanom americkej rockovej skupiny Queens of the Stone Age, Joshom Hommeom. Podľa slov Mikea práve Homme ich viedol tým správnym smerom.

Videoklip ku skladbe „Boilermaker“ si môžete pozrieť od 13. apríla 2021.

Viac o téme: #benthatcher #Boilermaker #článok #mikekerr #royalblood #Typhoons #videoklip