Willem Dafoe sa ponorí do svojich snov v mrazivom filme „Siberia“

Willem Dafoe sa objaví v hlavnej úlohe novej snímky „Siberia“, v ktorej sa ponoríme hlbšie do ríše snov.

Dafoe si zahrá pomerne zložitú postavu Clinta, ktorý opustil svoj starý život a rodinu a pracuje na Sibíri ako barman. V snahe nájsť pokoj a zbaviť sa halucinácií a démonov v jeho hlave sa mu však nedarí. Jedného dňa sa so psím záprahom vyberie na cestu do opustenej jaskyne, v ktorej objavuje podstatu a význam svojich snov, vracia sa späť do spomienok na svojho brata, ženu či syna a postupne objavuje skutočnú podstatu a zmysel svojho života. Film v sebe nesie silné posolstvo a dotýka sa tém psychologických, filozofických či existenčných. Ak teda radi premýšľate a objavujete podstatu vecí okolo nás, filmu „Siberia“ sa určite oplatí dať šancu. 

Film z réžie Abela Ferrara mal svoju prvú premiéru vo februári minulého roku na svetoznámom medzinárodnom filmovom festivale Berlinale, v rámci ktorého dokonca zabojuje o najvyššie ocenenie Zlatého medveďa za najlepší film

Willem Dafoe je meno, ktoré má za sebou nespočetné množstvo úspešných filmových titulov ako napríklad Spider-Man, kde si zahral postavu Green Goblina, vďaka ktorému sa zapísal do pamäti mnohým generáciám už v roku 2002. Novšie si zahral po boku Roberta Pattinsona vo filme The Lighthouse z roku 2019. 


Lionsgate Movies

Fantasy dráma „Siberia“ k nám príde už 18. júna 2021.

Viac o téme: #2020 #2021 #Berlinale #Dafoe #dráma #fantasy #film #medveď #movie #Siberia #Willem #William #Zlatý