Jessia, Bebe Rexha a ich pieseň „I’m Not Pretty“ na tému body positivity

Aj vy máte niekedy dni, keď sa cítite zle vo vlastnom tele? Scrollujete Instagram a vidíte fotky zahraničných modeliek s perfektnou postavou, pleťou bez jedinej vyrážky a potom sa pozriete na seba v zrkadle a poviete si: „Prečo nevyzerám, tak ako oni?“ Tieto myšlienky vôbec nemusia platiť len pre ženy. Dokonalosť, ktorá sa na sociálnych sieťach vyzdvihuje častokrát negatívne ovplyvňuje aj mužské pohlavie. Nikto v skutočnosti nie je bez chybičky a každý na sebe hľadá nedokonalosti.

Pieseň „I’m Not Pretty“ od mladej začínajúcej speváčky Jessia je ďalšou z piesní, ktorej k popularite dopomohla sociálna sieť TikTok. Každým dňom tu pribúdajú videá žien rôznych tvarov, ktoré tancujú na túto pieseň a spoločne bojujú za „body positivity“.

Paradoxom je, že Jessie k napísaniu piesne inšpiroval práve jeden zo zvukov na TikToku, v ktorom sa spomína: „Nikdy som nevidel dvoch pekných najlepších kamarátov.“ Jessia v interview pre kanadské rádio prezradila, že sa pri tejto vete zastavila a začala uvažovať. „Všetky moje kamarátky sú nádherné, som teda ja považovaná za tú škaredú? Možno o mne ľudia hovoria – to je tá vtipná zo skupiny. Do toho prišla karanténa, človek sa prestal hýbať a myšlienky o mojich nedostatkoch a neistotách sa začali nabaľovať. Písanie piesní je moja terapia, preto som svoje pocity vložila na papier.“

Jessia tiež hovorí o tom, že pieseň je rodovo neutrálna. Okrem toho, že jej po zverejnení skladby prišlo veľa správ od mamičiek a mladých dievčat, nechýbali ani dospievajúci chlapci.


UMG (v mene spoločnosti Jessia); ASCAP a spolky vlastníkov práv na hudbu (1)

Posolstvo piesne oslovilo aj známu speváčku Bebe Rexha. Zaujímavé na spolupráci je to, že počas celej piesne Jessia spieva o veciach, ktoré ju trápia napr. „Viem, že by som si nemala ubližovať, ale nedokážem nájsť spôsob, ako schudnúť bez toho, aby som doslova hladovala.“ Bebe na konci prichádza s vlastnou strofou, ktorá naopak hovorí o tom, že práve tie nedokonalosti sú na nás najkrajšie a dodáva v piesni milý kontrast: „Tvoje nedokonalosti sú to, čo ťa robí krásnou. Tie najkrajšie veci v živote sú nezvyčajné.“

Existuje nespočetné množstvo piesní o sebaláske. V každej z nich počujeme, ako by sme sa mali mať radi. To síce všetci dobre vieme, ale nie je jednoduché sa podľa toho aj správať. Táto pieseň nám nehovorí, čo by sme mali robiť. Skôr sa s jej textom vieme stotožniť a to niekedy bohate stačí.

Viac o téme: #beberexha #bodypositivity #duet #i-mnotpretty #JESSIA #novinka #pop #spolupráca