Príďte aj vy pomôcť prírode a svojmu okoliu na dobrovoľnícke „Zelené dni 2021“

Michaela Bagalová, Bratislavské dobrovoľnícke centrum

 

Bratislavské dobrovoľnícke centrum organizuje prvý ročník dobrovoľníckeho projektu, zameraného na ochranu životného prostredia a zachovania zelene v meste, Zelené dni 2021. 28. – 29. mája bude takmer 300 dobrovoľníkov a dobrovoľníčok pomáhať viac ako desiatke neziskových organizácií v Bratislavskom kraji.

Po čiastočnom uvoľnení opatrení BDC pozýva verejnosť na dobrovoľnícke dni do prírody. „Všetky aktivity Zelených dní budú v exteriéri. Organizácie potrebujú pomôcť s úpravou areálu, výsadbou zelene, kosením, hrabaním, strihaním kríkov, čistením a zberom odpadkov v lese v okolí Dunaja aj natieraním zábradlí,“ vysvetľuje PR manažérka Michaela Bagalová.

Zelené dni budú podľa Bagalovej skvelou príležitosťou na opätovné stretnutie sa s priateľmi, príjemné a zmysluplné strávenie času s rodinou, spolužiakmi alebo kolegami.

Bratislavské dobrovoľnícke centrum vytvorilo projekt Zelených dní pri príležitosti viacerých environmentálnych dní, ktoré si pripomíname práve v máji. Okrem dôležitej starostlivosti o životné prostredie je úlohou Zelených dní aj neformálne vzdelávanie dobrovoľníkov, ktorí budú môcť absolvovať rôzne semináre, školenia a workshopy zamerané na enviro témy a osobnostný rozvoj. Dobrovoľníci tak získajú nové poznatky a zručnosti z oblasti environmentalistiky. „Zelené dni sú pilotným projektom, ktorý bude ďalej prebiehať pravidelne v závislosti od počasia od mája do októbra,“ dopĺňa Bagalová.

Program Zelených dní ako aj možnosť prihlásiť sa nájdu záujemcovia na webe Zelené dni.

Viac o téme: #Bratislava #cistenieprostredia #dobrovoľníctvo #ochranaprirody #okolie #pomoc #projekt #zelenedni2021