Kapela Good Road predstavuje nový singel Jediná a prichádza aj s novým videoklipom

Slovenská kapela Good Road prichádza s novým singlom a videoklipom ku skladbe Jediná, ktorá sa nachádza aj na ich debutovom albume Multiverzum, ktorý vydali v lete 2020 a poslucháči si ho môžu vypočuť aj na Spotify. O text a hudbu sa opäť postaral klávesák kapely Jozef Novotňák.

„Skladba Jediná dostala svoju podobu počas nahrávania nášho albumu Multiverzum, aj keď samotný text vznikol už dávnejšie. Ak by som mal z albumu vybrať svoju najobľúbenejšiu skladbu, tak by to bola práve táto, nakoľko sa spája sa s určitým momentom v mojom živote,“ prezradil nám klávesák kapely. „Skladba je o vzťahu dvoch ľudí, ktorí sa majú úprimne radi a nedokážu si už život jeden bez druhého predstaviť. Touto skladbou sme chceli dať najavo, že vzťah medzi dvoma ľuďmi môže trvať naozaj dlhú dobu bez toho, aby akokoľvek ochladol alebo upadol do stereotypu,“ doplnil Jozef Novotňák.


CD Baby (v mene spoločnosti Good Road)

K tejto skladbe kapela nahrala aj videoklip, do ktorého sa mali možnosť zapojiť aj ľudia na základe výzvy, ktorú zverejnila kapela.

„Vzhľadom na opatrenia sme sa rozhodli videoklip natočiť v našom domácom štúdiu. Snažili sme sa to poňať jednoducho, no chceli sme do klipu zapojiť aj ľudí a v podstate z minúty na minútu vznikol nápad, že prostredníctvom nášho instagramu (@kapelagoodroad) oslovíme ľudí s tým, aby nám zaslali fotografie, na ktorých tvoria s niekým šťastný pár. Zapojilo sa množstvo ľudí a musím povedať, že naozaj bolo z čoho vyberať,“ prezradil nám Jozef Novotňák.

Skladba Jediná dokáže zaujať zaujímavou koncepciou. Postupne graduje a nabaľuje sa zvukom rôznych nástrojov, kde v závere prichádza vyvrcholenie s množstvom orchestrálnych prvkov. Práve skladba Jediná, bola v jednej nedávnej, nezávislej recenzii hodnotená ako najväčší favorit celého albumu.

Viac o téme: #goodroad #Jediná #Multiverzum #novinka #singel #videoklip