Twenty One Pilots vydali novinku Shy Away ako ochutnávku ich nadchádzajúceho albumu

Shy Away je nová pieseň od populárneho amerického hudobného dua Twenty One Pilots, ktorá vyšla 7. apríla 2021 ako hlavný singel z ich pripravovaného šiesteho štúdiového albumu Scaled and Icy.

Skladba Shy Away je považovaná za jednu z pozitívnejších skladieb skupiny a obsahuje prvky elektronickej, popovej a indie hudby. Album Scaled and Icy bude podľa všetkého optimistickejší ako hudba z ich predchádzajúceho albumu Trench, ktorý sa zaoberal témami duševného zdravia a samovrážd.

Tyler Joseph, frontman dua, napísal pieseň pre svojho mladšieho brata ako návod, ako prevádzkovať nahrávacie štúdio. Skladba však skrýva ešte jedno prepojenie so spevákovou rodinou. Hoci bol tento príspevok neúmyselný, v úvodných sekundách sa objavil hlas Josephovej ročnej dcéry Rosie.

Hudobný klip k piesni režírovaný Milesom Cableom a AJ Favicchiom vyšiel súčasne s piesňou. Video predstavuje novú „epochu“ dua a novú farebnú schému, ktorá sa mení počas každého albumového cyklu. Vo videu teda môžeme vidieť žiarivé odtiene svetlo modrej, ružovej a aj žltej.


UMG, [Merlin] AudioSalad (v mene spoločnosti Alexander Tiderbrink AB

Kapela odohrá v máji livestreamový koncert, ktorým svoj najnovší album predstaví verejnosti. Joseph však uviedol, že nie je jasné, či bude môcť skupina hrať tento rok aj naživo.

Viac o téme: #shyaway #twentyonepilots