Fantastická Emma Thompson v roli moderátorky komediálnej nočnej talkshow Late Night

Late Night je americký dramaticko-komediálny film z roku 2019, ktorý režírovala Nisha Ganatra. V hlavnej úlohe nás pobaví Emma Thompson ako charizmatická televízna moderátorka, ktorá po štvrťstoročí kariéry zisťuje, že sledovanosť jej programu rapídne klesá. Šéfka spoločnosti, ktorá financuje šou jej dá na výber, buď niečo zmení, aby zvýšila sledovanosť, alebo bude nahradená.

Svojim spôsobom neznesiteľná Katherine (Emma Thompson), ktorá zamestnáva výhradne mužov, lebo ženy nenávidí a v podstate nemá rada nikoho, je nútená pribrať do svojho tímu novú krv. A musí to byť žena. V ten správny moment sa objavuje na scéne Molly (Mindy Kaling), zamestnankyňa chemickej továrne, ktorá čaká na svoju životnú príležitosť. Molly nemá veľkú skúsenosť v tomto obore, ale je pracovitá, má analytické schopnosti a hlavne nemá problém povedať čo si myslí. Čo má svoje pre aj proti, hlavne v počte výpovedí, ktoré dostane. Dokáže na prvý pohľad nevýrazná indicko-americká žena bez zjavného sebavedomia zmeniť mužské prostredie šoubiznisu?


Amazon Studios

Scenár k filmu napísala Mindy Kaling, americká herečka, komička, spisovateľka, producentka a režisérka. Mindy má už za sebou neuveriteľný rad ocenení za komediálnu tvorbu.

Emma Thompson je britská herečka, scenáristka, aktivistka, autorka a komička. Získala veľké množstvo filmových cien, vrátane dvoch Oscarov, cien BAFTA a Ocenení Zlatý glóbus. Emma patrí medzi najuznávanejšie britské herečky súčasnosti.

Film Late Night získal pozitívne ohlasy kritikov s ocenením za spoločenskú satiru a komentáre, ako aj za výkon Emmy Thompson, ktorá získala nomináciu na 77. ročníku udeľovania Zlatých glóbusov za najlepšiu herečku – filmovú komédiu alebo muzikál.

Túto skvelú komédiu si môžete pozrieť už od 7. mája 2021 na Netflixe.

Viac o téme: #dráma #emmathompson #komédia #latenight #mindykaling #talkshow